Intr-o dimineata de duminica, la inceputul lui ianuarie, am iesit sa alerg. Era cam 9-10 dimineata, in jur de -5 grade, iar eu abia ma vedeam de sub sapca si gluga. Cu toate astea, in acea dimineata, pe traseul meu obisnuit am fost claxonata de 14 ori. De 14 ori, numarate, toate dedicate mie, fiindca oamenii incetineau, (unul chiar a deschis si geamul si am auzit doar niste cuvinte neinteligibile).

Este unul din motivele pentru care stau sa ma gandesc de doua ori daca ies la alergat. Este unul din motivele pentru care am casti, insa cu toata muzica ce imi suna in urechi, tot ii aud. De-a lungul timpului s-a alergat dupa mine, unul a incercat sa imi puna piedica, mi s-au facut semne obscene si cate si mai cate.

Conform mentalitatii unuia ca Piticu, eu mi-o cer. Indraznind sa ies din casa sa alerg, chiar si acoperita din cap pana in picioare, eu imi cer toate „calificativele” si toate claxoanele. Daca am tupeul sa alerg, chiar si incotosmanita din cap pana-n picioare atunci imi merit soarta.

Eu ignor toti indivizii astia, fiindca nu am ce face. Logic, privind la rece si analizand este complet inutil sa reactionez, ca sa nu zic periculos. In cazul lui Piticu trebuie sa se ia atitudine. Fiindca acest tip grobian de  mentalitate trebuie pedepsit. Altfel, daca vom tacea, va crede ca e ok. Si va mai face o data, si inca o data. Si va „inspira” si pe altii.

Am tacut de fiecare data si nu i-am sanctionat derapajele. Si pentru asta suntem toti in aceeasi masura vinovati, fiindca omul nu este la prima abatere. In urma cu ceva vreme a agresat o femeie in trafic. Nu se miscase pe cat de repede isi dorise el.

Ca a facut acum ce a facut din dorinta de trafic sau pur si simplu asa este el ca individ, este complet irelevant, doar ar mai adauga un strop de revolta la mormanul imens care se manifesta deja la adresa lui.

Nu stiu ce se va intampla mai departe. Mi-as dori doar ca toti cei care vor mai vrea sa isi asocieze numele si /sau imaginea cu el, sa se gandeasca de doua-trei-o mie de ori inainte sa o faca. Fiindca, implicit, in mintea mea  voi vedea mizeriile pe care acest domn le varsa in permanenta, fie din convingere, fie din dorinta de trafic si expunere.

Stiu ca eu nu mai vreau sa mai fiu pusa in situatia de a mai interactiona cu dumnealui. Dar asta este treaba mea.