“Ce-ai jis?”

Cam asta ne tot aud urechile de la o vreme incoace dinspre mezin, fapt care ne-a cam pus pe ganduri. De plans nu se plangea de dureri in zona urechilor, ceea ce facea si mai dubioasa toata situatia.

Ok, o data de doua ori merge cu repetatul, am eliminat si “auzitul selectiv” care la aceasta varsta este mai mult decat intalnit si tot ne-a dat cu plus la capitolul numar de “ce-ai jis”.

Noi avand in spate otitele repetate ale Rebeccai de acum sase ani, care ne-au facut sa consumam multe sticlute de Nurofen, am zis ca suflam si in iaurt, si ne-am prezentat la doctorita noastra de la ORL, care ne-a trimis direct la audiometrie. Acolo, distractie maxima in camerele “pentru cosmonauti” (izolate fonic :P), ne-am dus pentru o audiograma si am facut doua, fiindca David murea de nerabdare sa vada si el cum sta treaba cu castile si butoanele care scot sunete. Previzibil, a iesit otita seroasa in ambele urechi la Radu ceea ce a dus direct la o programare pentru operatie de polipi, care se tot simtea in aer de mai bine de trei luni, dar pe care o tot amanam.

Pana la operatie ne tratam cu Nurofen cand sunt dureri, desi, Slava Domnului acestea au cam lipsit si cu multa apa de mare, sa scoatem productia in exces din nas. Nu mai zic de faptul ca nu e un partener de somn foarte prietenos, sforaind si fornaind ca o micuta (mare) locomotiva, dar asta este, mult a trecut, putin a ramas si scapam si de vegetatiile in exces.

Ce voiam de fapt sa va spun este sa fiti mereu atenti la toate semnalele posibile si imposibile. Nu zic sa treceti in extrema cealalta, doar sa va intrebati mereu daca mai e ceva dincolo de o manifestare de suprafata sau alta. Evident ca de multe ori copiilor le face placere sa ne arate ca nu au auzit una sau alta, insa uneori chiar nu aud asa cum trebuie si tine numai de noi sa observam si sa actionam. Daca exista vreun semn de intrebare, o vizita la medicul specialist nu strica niciodata, doar sa gasiti acea persoana in care sa aveti incredere (ceea ce uneori poate fi destul de complicat!). Nu intotdeauna otitele se manifesta prin dureri, desi da, acesta este cel mai “vizibil” simptom, si de multe ori ele pot fi active de ceva vreme pana ne prindem noi, parintii.

Asa ca, atentie multa va doresc, dar si mai multa sanatate!

Sursa foto