„Miles în spațiu”, un nou serial animat de aventuri intergalactice pentru copii, debutează sâmbătă, 23 mai, la ora 10:55, la Disney Junior.

Acţiunea serialului pornește de la adevăruri ştiinţifice şi spaţiale unice și prezintă misiunile în spaţiul cosmic ale tânărului aventurier Miles Callisto şi ale familiei acestuia – mama şi căpitanul navei, Phoebe; tatăl, inginer mecanic, Leo; sora mai mare şi un geniu al tehnologiilor, Loretta; şi cel mai bun prieten, robo-struțul, Merc – în încercarea lor de a stabili contacte în galaxie în numele Autorităţii de Tranzit Tomorrowland.

Împreună, ei explorează noi galaxii pline de extratereştri ciudaţi, vehicule la fel de vechi ca spaţiul şi gadgeturi high-tech, iar micii telespectatori şi familiile lor pornesc şi ei într-o călătorie futuristă creată special pentru a alimenta interesul  natural al copiilor față de spaţiu și care le reamintește, în același timp, importanţa a ceea ce pot găsi doar acasă – căldura și sprijinul familiei.

Miles este un băieţel plin de entuziasm şi curiozitate față de noul său mediu în care, împreună cu cel mai bun prieten al lui, Merc, descoperă galaxiile, îşi face prieteni extratereştri şi se bucură de cele mai noi gadgeturi spaţiale. Fiecare episod prezintă două poveşti de câte 11 minute, spuse din perspectiva lui Miles, despre viaţa şi activitatea sa şi a familiei sale în spaţiul cosmic, în timp ce încheie diferite misiuni, cum ar fi repararea  unor nave spaţiale defecte, cartografierea unor zone necunoscute ale sistemului solar şi dezvoltarea de autostrăzi spaţiale. Pe parcurs, personajele dau dovadă de muncă în echipă, rezolvarea problemelor în mod proactiv şi acceptare atunci când întâlnesc diferite specii extraterestre. În aventura lor din vasta galaxie, membrii familiei Callisto depind unul de celălalt în situaţiile de zi cu zi şi pun mereu familia pe primul plan, astfel că ei încheie fiecare călătorie cu o îmbrățișare de familie.
Experţi în spaţiu, ştiinţă şi tehnologie de la NASA, Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul NASA, Space Tourism Society şi Google oferă consultanţă pentru dezvoltarea serialului „Miles în spațiu”, creat să inspire interesul copiilor pentru lumea fascinantă a explorării spaţiale. Curiozitatea şi descoperirea sunt teme centrale în noul serial, Miles şi familia lui oferind în fiecare episod exemple de prietenie, muncă în echipă, gândire critică sau încurajând celebrarea familiei.

 

Simt ca deja imi place si inca nici nu l-am vazut :) cu aceasta ocazie puteti urmari si un filmulet super dulce:

Puteti urmari in continuare un interviu realizat cu SASCHA PALADINO,  co-creator al noului serial

Cum ai descrie noua serie animată Miles în Spațiu?

Miles şi familia sa sunt pământeni care au fost trimiși de către Autoritatea de Tranzit Tomorrowland într-o misiunea spațială. Ideea care a stat la baza acestui program este că aceasta este o familie unită în care nu doar părinții lucrează în spațiu, iar copiii doar călătoresc; familia este unită şi cu toții sunt într-o misiune. Fiecare membru al familiei are specializarea lui şi un rol în nava spațială în care călătoresc.

 

Care sunt aceste roluri în cadrul familiei Callisto?

Phoebe este mama și căpitanul echipajului. Tatăl, Leo, este un inventator şi pilot. Sora lui Miles, Loretta, este programator de computere – iar cel mai bun prieten al său este un robo-struţ numit Merc, care are rolul de protector. Familia explorează noi galaxii pline de creaturi extraterestre, vehicule spațiale şi gadgeturi de înaltă tehnologie.

 

Care a fost sursa de inspirație pentru povestea originală din Miles în Spațiu?

Ideea care a stat la baza serialului am avut-o într-un moment de panică când am aflat că voi avea gemeni. Soția mea şi cu mine am avut o viață plină de aventuri înainte de a deveni părinți. Eu am realizat documentare în Europa şi India, iar soția mea a fost scriitoare – însă apoi am aflat că vom avea gemeni, iar primul meu gând a fost „Nu vom mai avea parte de aventuri de acum încolo!”. La scurt timp, am devenit entuziasmat la gândul că voi deveni tată – însă acel prim gând a persistat în mintea mea.

 

Cum ai reușit să-ți transformi grijile de a deveni părinte într-un serial despre călătorii în spațiu?

Am început să mă gândesc la cum ar arăta cele mai frumoase aventuri alături de familia mea – şi apoi am realizat că acestea ar fi în spațiu. Am fost dintotdeauna pasionat şi interesat de spațiul cosmic. Când eram copil, îmi doream să fiu astronaut, astfel că m-am gândit să creez un serial care să urmărească aventurile incredibile ale unei familii în spațiu. Fiecare are nevoie unul de celălalt acolo sus. Aceasta este esența intrigii din Miles în spațiu.

 

De ce spațiul este un subiect atât de important pentru pre-școlari?

Spațiul este important întrucât cunoaștem foarte multe lucruri despre el – însă în aceeași măsură sunt foarte multe lucruri pe care încă nu le-am aflat. Ideea că sunt atâtea mistere care așteaptă să fie descoperite în univers este foarte captivantă. Cunoștințele noastre se opresc într-un anumit punct, şi consider că este bine ca cei mici să afle care sunt acestea – însă este foarte frumos şi să ne imaginăm lucruri care ar putea chiar deveni reale la un moment dat. Când vine vorba despre spațiu, îți poți lăsa imaginația liberă.

Cât de aproape de realitate este serialul?

În serialul nostru, avem un amestec minunat de real şi imaginar. Spre exemplu, vom avea un episod despre Marte şi un altul despre o planetă complet fictivă acoperită în întregime din nisip.

 

Gadgeturile spațiale din serial sunt inspirate din obiecte reale?

Multe dintre gadgeturile din „Miles în spațiu” au fost inspirate din vizitele noastre de cercetare. Spre exemplu, există o companie pe nume SpaceX care are o imprimantă 3D. Scopul lor este să meargă pe Marte şi să utilizeze imprimanta 3D pentru a crea resursele necesare acolo, astfel încât să nu fie nevoie să ia nimic acolo în afară de această imprimantă. Este o nebunie! Prin urmare, avem propria noastră versiune a imprimantei 3D numită Solidizer. Miles şi familia lui au un Solidizer în spațiu astfel încât ei pot imprima orice şi tot ce au nevoie. Este foarte amuzant să creezi gadgeturi, însă tehnologia avansează atât de repede încât în timp ce noi ne gândim la o mașinărie, descoperim un articol despre cineva care realizează acea mașinărie.

 

Aveți consultanți spațiali cu care colaborați pentru realizarea serialului?

Avem un consultant din partea NASA care citește fiecare scenariu al Miles în Spațiu. Numele lui este Randii Wessen şi este un cercetător în industria aerospațială în cadrul NASA. Acesta ne oferă feedback despre orice lucru şi ne ajută să ne asigurăm că oferim un fapt științific real în fiecare episod. Ne place să ne lăsăm imaginația liberă, însă vrem să fim siguri că oferim şi informații științifice reale în fiecare episod. Acestea trebuie să fie adevărate. Nu considerăm că serialul este unul didactic, însă vrem ca cei mici să fie inspirați de știința pe care o prezentăm acolo.

Există şi răufăcători în animația Miles în Spațiu?

Răufăcătorii apar în serial ulterior – însă având în vedere că acesta este un serial pentru pre-școlari, personajele negative nu amenință niciodată copiii familiei. Motivațiile lor sunt contrare motivațiilor familiei, conducând la conflicte. Există multă acțiune în serial, însă nu sunt lupte sau arme sau focuri de arme. Nu există nimic de tipul acesta. Mi-am dorit să creez un serial care să dea senzația de film de acțiune, însă fără comportamentul negativ care poate fi imitat. În esență, ne-am dorit să creăm Războiul Stelelor fără arme! Îmi plac filmele de acțiune, însă nu mi-aș lăsa copiii să le urmărească, astfel că multe dintre amenințări sunt generate de dezastre naturale. Există şi amenințări din partea răufăcătorilor, dar nu sunt directe. Aceștia nu ar încerca niciodată să rănească pe vreunul dintre personajele din serial. Nu ne reprezintă.