De ceva vreme copiii nostri ne roaga aproape zilnic sa cumparam sau sa adoptam un animal de companie. Prietenii lor animale, tati si mami au avut si ei acum ceva vreme, pe strada intalnim mereu multe rase de caini plimbati de stapanii lor iar pisicile sunt cele mai numeroase vietuitoare din cartierul nostru, dupa oameni.

Am discutat mai intai despre pisici si si-au dorit o pisica la fel cum este Garfield. Bogdana le-a arata multe fotografii si le-a deschis si mai tare apetitul pentru feline. Eu nefiind, de copil, un mare iubitor de pisici le-am tot explicat mai in gluma mai in serios de ce nu as lua pisica.

Am trecut apoi la hamsteri, papagali, canari, broaste testoase si am ajuns chiar la camelon. Fiecare avea avantaje in ochii unuia dintre copii si multe dezavantaje in ochii celorlalti doi. Nu mai vorbim de mine si de Bogdana care nu stiam cum sa le mai explicam (mai ales lui Raducu) de ce nu putem tine in casa un camelon sau ca nici unul din noi doi nu isi doreste o cusca cu hamsteri care probabil la cum sunt baietii nostri ar supravietui maxim 2-3 zile. I-am adus aminte Rebeccai despre cum a turnat ea intr-un acvariu toata mancarea de pesti pe care a gasit-o si peste o ora toti pestii erau cu burta in sus.

Am avut discutii cu bunicii care ne-au amenintat mai in gluma, mai in serios ca ei nu mai calca pe la noi daca luam animal in casa. Acelasi lucru, oarecum mai ferm ne-a comunicat si femeia care ne ajuta la curatenie.

Intr-un final si intr-un oarecare consens am ajuns toti la concluzia ca un caine ar fi cel mai potrivit cu dinamica familie noastre. Le-am explicat celor mici ca le vom un caine la un moment dat cand vom fi toti pregatiti pentru asta (speram cat mai curand).

Le-am povestit si le-am aratat poze cu Roy, bracul meu cu care am crescut de pe la 9 la 24 de ani (ultimii 5 ani i-a petrecut la curte, la bunicii mei, eu eram deja adolescent si aveam un alt program decat al lui).

Baietii insista in continuare ca ei vor un caine “botos”, Rebecca vrea ba caine lup, ba un labrador. Eu si Bogdana ne-am cam hotarat la un brac Weimar insa nu stim inca daca e cea mai ok varianta pentru cei mici si mai ales nu stim care ar fi momentul cel mai potrivit ca in familia noastra sa mai apara inca un membru.

As vrea sa va rog sa ne ajutati cu sugestii si comentarii, povesti despre experientele voastre si ale copiilor vostri cu animalele din casa si asa poate vom reusi si noi sa rezolvam marea noastra problema.