Noi ne-am apucat de bagaje, fiindca in curand pornim catre prietenii nostri din Thassos. De ce ne-am apucat asa de devreme? Pai, in primul rand pentru ca suntem nerabdatori, dar mai ales pentru ca de fiecare data cele mai greu de facut bagaje sunt cele ale copiilor. Toti isi doresc sa isi ia cu ei cat mai multe lucruri si jucarii din cele pe care le folosesc zilnic si se pare ca apetitul lor pentru bagaje voluminoase creste odata cu ei.

La baieti e inca simplu din perspectiva hainelor, Bogdana alege ce luam cu noi, iar eu ma ocup de carat si asezat in portbagaj. La Rebecca, odata cu varsta, treaba cu hainele s-a complicat, dar e inca sub un oarecare control din partea noastra, cel putin la numarul de rochite, tricouri, etc. si a dimensiunii bagajului :).

Partea cea mai complicata este legata de jucarii si de echipamente electronice si alte device-uri pe care vor sa le ia cu ei atunci cand plecam de acasa. Tati, pune si lego, tati pune si avionul, tati pune si bicicleta! Tati nu uita filmele, tati, DVD-ul nu il luam? Tati, laptop-ul tau ala mare vine cu noi? Tati, ai pus tabletele si ai luat incarcatoarele (aici e responsabilitatea Bogdanei)?

Problema cu laptop-ul, dvd-ul (ala portabil) si filmele este una care a crescut in timp. Radu si David inca se uita destul de des la filmele lor de desene animate si cu ajutorul DVD-ul portabil am parcurs drumuri lungi impreuna cu ei in masina. Problema mare este aceea ca din ce in ce mai des, fiecare din baieti isi doreste sa vada alt film.

Rebecca nu se mai uita la filme, dar a inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult tableta. Asculta muzica de pe youtube, citeste, si bineinteles se si joaca.

Din fericire, relativ de curand, am gasit o solutie rezonabila care sa ne rezolve multe din “problemele” de mai sus. Cei care ne citesc de mai multa vreme si ne cunosc mai bine stiu ca pentru mine Toshiba, cu bune si cu rele, a fost pentru multa vreme unicul producator de laptop-uri (si nu numai) pe care l-am agreat. Asa ca bucuria mea a fost si mai mare atunci cand am aflat ca, dupa lungi asteptari, Toshiba a lansat un mini laptop 2 in 1, adica si laptop si tableta – Satellite Click Mini.

WRfsm9YWONaJrZfo6IRABToAE8Kucb6mt__7aKhNWjkxIdHcBAhsM6hv6sgtllw8lrRLsg=w1256-h575

De ce cred ca ne-a rezolvat el problemele (ce am reusit sa imi dau seama in mini vacanta de la Sinaia)? In primul rand sste un 2 in 1, adica laptop – tableta cu Windows 8.1. Asta ne- a indeplinit (si inca intr-un timp rapid, 2 zile) dorinta de a o obisnui pe Rebecca sa utilizeze Windows-ul si aplicatiile Windows, in perspectiva manualelor digitale.

Odata cu aparitia lui am rezolvat intr-un fel problema pe care o aveam cu dorinta fiecarui copil de a utiliza un alt device in masina, in timp ce calatorim. Baietii au ramas cu tableta si DVD-ul portabil, iar Rebecca cu Toshiba.

Este mic si ultraportabil (1 kg), este usor de utilizat, are un ecran cu touch si cu rezolutie mare si o baterie care tine peste 10 ore in conditiile in care copiii se uita la filme sau se joaca cu el. L-am testat cu filme rulate direct de pe el si cu filme rulate dintr-un mini DVD portabil conectat pe USB si merge foarte ok.

IMG_6650

Rebecca s-a bucurat mult de noua ei jucarie, a fost intr-un fel dragoste la prima vedere. O sa-l luam cu noi in vacanta, o sa-l folosim pe drum, pe plaja, in curte la Ianis si voi reveni (cand o sa-mi permita „starea de vacanta”) cu informatii complete despre el.

Pana atunci va las cu cateva fotografii din zilele petrecute la munte, nu inainte de a va spune ca in aprilie, Toshiba a implinit 30 de ani de la lansarea primului laptop de larg consum din lume. Cu aceasta ocazie au lansat un concurs pentru toti clientii de Toshiba, concurs pe care il gasiti aici.