Despre faptul ca zona Rasnov – Bran este probabil cea mai dezvoltata zona din punct de vedere turistic din Romania, am mai scris. Oamenii de acolo au inteles mult mai bine decat multi altii cum pot fi folositi banii europeni pentru dezvoltarea turistica si a infrastructurii.

Cetatea Rasnov, Dino Parc din Rasnov, Castelul Bran, pestera Valea Cetatii, pensiunile din toata zona, sunt toate exemple care arata ca lucrurile pot fi facute si bine si ca turismul poate fi unul din motoarele cresterii Romaniei.

Noi am mers cu mic si mare si vom merge mereu cu extrem de multa placere in acea zona, mai ales ca acolo avem si prieteni – pe Nico, Bogdan, Lilu, Tesa si pe dragonel. :)

Acolo vom fi si in weekend-ul viitor si va invitam si pe voi toti, mari si mai ales mici sa luati parte la “istorie vie”, sa va imbracati, sa mancati, sa va jucati si sa cautati mestesuguri vechi de mai bine de 800 de ani, pe care sa le readuceti la viata.

In saptamana ce urmeaza, la Rasnov in cetate, intre 20 si 23 August, va avea loc Festivalul de Reconstituire Istorica. Parte a proiectului “Reconstituirea Istorica – instrument de valorificare culturala si dezvoltare durabila a comunitatii locale”, editia din acest an a festivalului promoveaza patrimoniului cultural al zonei prin conceptul de istorie vie, valorificand mestesugurile traditionale si reperele identitare ale comunitatii.

La eveniment vor fi prezenti 40 de reprezentanti ai grupurilor de vikingi din Europa și SUA, conceptul acestei editii punand accent pe autenticitatea vietii cotidiene in cetate.

In cele 3 zile ale evenimentului veti avea parte de muzica din perioada vikingilor, jocuri pentru adulti si pentru copii, proiectii de filme istorice, lupte intre cavaleri, va veti putea delecta cu bauturi si mancaruri preparate exact ca acum 800 de ani. Totul va fi construit pentru a reproduce cat mai autentic viata din cetate din perioada anilor 1200-1300.

Noi am aflat despre acest eveniment de neratat mai ales daca iubiti istoria si daca aveti acasa copii care aproape zi de zi se joaca de-a cavalerii si soldatii, de la prietenul nostrum Bogdan Ionescu. Bogdan va fi prezent si el in Cetatea Rasnov impreuna cu Lilu, baiatul lui si va reprezenta un cavaler teuton pe nume Bonard, retras in Tara Barsei unde, folosind cele invatate de la bunicul lui, croieste de zor haine pentru cei mici si cei mari.

Bogdan, alaturi de Lilu au experimentat pentru prima oara conceptual de istorie vie, in Norvegia la Festivalul Medieval din Hamar, unde vreme de 3 zile a de 2015, de tehnologie, de internet, de “confortul” vremurilor moderne si s-a lasat luat de val, a trait ca in anul 1200.

Ca sa intelegi si mai bine despre cum va fi la Rasnov peste o saptamana, uitati-va la fotografiile facute la Festivalul din Hamar, Norvegia:

Proiectul Reconstituirea Istorica – instrument de valorificare culturala si dezvoltare durabila a comunitatii locale este derulat de Asociatia Mioritics in parteneriat cu Primaria Rasnov si Trondheim Vikinglag.

Va asteptam si pe voi in Cetatea Rasnovului!