Se dau urmatoarele date:

  • o scoala cu oaresce istorie, renume si mai ales cu multe pretentii, o scoala la care isi aduc parintii odraslele din toate colturile Bucurestiului, o scoala la care incepi clasa 1-a alaturi de 30 si o termini alaturi de 37 de colegi, o scoala la care la clasa zero sunt minim 35 de copii alocati in fiecare clasa (asta in conditiile in care legea educatiei spune negru pe alb ca intr-o clasa nu pot fi mai multi de 25 de elevi) – articolul 63, alin (1), lit c – http://www.uvt.ro/files/b6d6b3353366d7f01829e4a6d3dd4f6bb7b7aa5a/
  • un copil deja mare acum care nu este tocmai entuziasmat de excursiile facute impreuna cu ai sai colegi de clasa, excursii in care distractia de baza este legata de faptul ca tot drumul aproape fiecare copil sta cu tableta sau telefonul in mana si care excursii, indiferent de locatia in care se merge, costa minim 135 lei de copil

La sfarsitul primei saptamani de scoala copilul a venit acasa si a spus parintilor sai: “mami, tati, Joi, saptamana viitoare, la noi in scoala se organizeaza mai multe excursii; fiecare clasa merge in alta parte, noi mergem undeva langa Predeal”. Initial copilul a spus ca ar vrea sa mearga apoi s-a razgandit spunandu-ne ca mai bine sta acasa. Parinti au zis, ok, o zi de vacanta in mijlocul saptamanii. Luni, in a doua saptamana de scoala copilul a venit acasa si ne-a comunicat senin ca nici Vineri nu se merge la scoala, copiii sunt obositi dupa excursie si stau acasa!!! Apoi, la finalul zilei, total intamplator, tatal copilului a gasit un articol care povestea despre ziua internationala a educatiei, zi in care in cinstea acestei sarbatori scoala a hotarat ca e mai bine ca fiecare sa sarbatoreasca la el acasa :)!

Uite asa ne-am facut cu 3 zile de vacanta la nici doua saptamani de cand a inceput anul scolar.

Copiii se bucura, asta e clar, educatorii probabil ca se bucura si ei, eu stau si-mi pun intrebari:

Daca tot incepe totul cu o mini vacanta, oare de ce incepe scoala in mijlocul lunii Septembrie? Daca tot nu se respecta aproape nimic din ceea ce sustine si legifereaza Ministerul Educatiei, oare de ce mai exista acest minister si multele variante de legi promulgate? Daca tot se merge in excursie de ce ea nu e organizata, cum ar fi logic intr-o zi de Vineri? Oare nu avea disponibile autocare firma certificata de minister decat Joia pentru intreaga scoala? Oare mai aveau ceva decontari de finalizat (ca tot costa, cum am spus mai spus, 135 lei locul/copil la o distanta de maxim 160 km de Bucuresti)?

Poate ca cineva din minunatul sistem de invatamant din Romania va citi intrebarile mele si cine stie, poate ca pana la anul cand va incepe si Raducu scoala voi primi niste raspunsuri.