Draga mea, 

Ai intrat la cel mai misto liceu, dar deja stii asta, ca altfel nu te-ai fi incrancenat atat de tare sa intri acolo. Permite-mi ca de la inaltimea celor 38 de ani sa iti dau cateva sfaturi, zic eu, destul de bunicele. 

Du-te repede si gaseste un ortodont si pune-ti aparat dentar. lasa la o parte orice misto-uri, oricum aia de fac caterinca acum de tine se vor pierde in negura timpului. unul dintre ei este urmarit pentru delapidare..

Vezi ca intr-a zecea, dupa o petrecere la scoala, in care toata lumea a facut tampenii si tu nimic, tu vei iesi singurul tap ispasitor si vei primi un sapte la purtare. Nu te mai chinui sa te intrebi de ce te uraste diriga. iti spun doar ca intr-a doispea vei scapa de ea

Sa stii ca ai niste parinti din cale afara de apropiati. Foloseste-te de relatia asta cu incredere.

Fii langa mama mai mult decat am fost eu. Stii, isi va pierde tatal chiar de ziua ei si ii va fi greu. Fii langa ea, pana la urma stii si tu cat ai suferit cand a murit bunica de la Cluj. 

Ah, uitasem, il stii pe tipul de la admitere din ultima banca de pe mijloc? Da, ala cu ochii verzi si cu nume imposibil. Te vei indragosti lulea de el, doar ca in vacanta dintre a noua si a zecea, iubitul vietii o sa te lase cu curu-n balta si o sa plangi in noaptea aia, de o sa ramai fara voce a doua zi. Cu vocea te va rezolva o doamna, care-ti va baga niste albastru de metil pe gat, dar sa stii ca din cauza lui, cateva zile mai tarziu vei pune si prima tigara in gura. Asa ca, watch out..

Intr-a doispea te vor lasa corijenta si Greceasca si Gavrila. Pai ce, credeai ca o sa scapi la infinit? Surpriza, o sa il ai la filosofie pe Sandoiu, iar omul asta o sa iti schimbe viata, in bine, o sa vezi tu. Ca tot vorbim de profi, schimba-l pe Matro la meditatii si cauta-ti pe altcineva, ca altfel sa stii ca vei pica la R.E.I. Vei intra in anul urmator printre primii, dar totusi, e pacat sa pierzi un an.

Nu te mai stresa pe subiecte de imagine, aspect, nume si altele. Vei invata in timp ca sunt exact acele lucruri care te diferentiaza si care te fac unica. Si ca e al naibii de misto sa fii ALTFEL. Nu e comod, dar e misto.

Fa ceva cu timpul ala extra ramas. Daca am regretat ceva, am regretat ca nu m-am implicat mai tare in voluntariat si tot felul de actiuni civice. Te fac sa te simti nu numai util ci si foarte „alive”. Nu repeta greseala mea.

La doi pasi de liceu e libraria Humanitas, te previn, o sa iti cam lasi toti banii de buzunar pe acolo. Nu iti mai spun sa inveti, cred ca faci treaba chiar foarte buna in conditiile date.

So long, girl 

Pizza Hut și KFC m-au invitat sa construiesc puntea aceasta imaginara, fiindca in luna octombrie, pentru al optulea an consecutiv, sprijina programul World Vision – „Vreau în clasa a noua” printr-o campanie de strangere de fonduri desfasurata in toate restaurantele din țară. Campania are ca scop sustinerea a cel puțin 75 de copii cu posibilităati financiare limitate, din zonele rurale ale Romaniei, pentru a-si continua studiile la liceu.

Între 1 și 31 octombrie, oricine poate dona in urnele special amenajate din restaurantele KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery, indiferent de suma donata si fara a fi nevoit sa cumpere ceva.

Nu este un articol platit, a fost o idee la care am aderat imediat si fara eventuale rezerve legate asocierea mea cu cele doua branduri. E poate momentul ca in anumite situatii sa trecem peste propriul nostru disconfort sau alte prejudecati.

Cat despre exercitiul de a ma transporta inapoi cu douazecisitrei de ani nu mai pot spune decat ca a fost de-a dreptul interesant, chiar daca nu unul cu context 100% fericit.