Dincolo de afinitatea mea pentru Orange si de relatia de client pe care o avem cu ei de niste ani buni, dincolo de afinitatea pentru Millidge si Doig, care de peste noua zece ani de zile sunt reinventati iar si iar (astia doi au fost primele personaje de care s-a indragostit fiica-mea. Nu a fost Mickey – apropos, azi e ziua lui! – nu a fost Winnie the Pooh care era omniprezent in camera ei de bebelus, au fost ei doi, si mi-o amintesc si acum, avea vreo sapte luni si se oprea din orice activitate cand auzea reclamele cu ei), am o admiratie deschisa pentru ceea ce se face pe zona de CSR.

Mi se pare ca este una din putinele companii care chiar face CSR asa, ca la manual, si mai mult, care il face din inima.

De la Luna Voluntariatului, care se desfasoara si intern, dar si extern, pana la investitii serioase in educatie si pregatire (centrul de la Politehnica), la actiuni pe termen lung pentru persoanele cu deficiente de vaz si auz (a se vedea nu numai implicarea puternica de la Biblioteca Nationala a Romaniei, ci multe alte proiecte initiate si coordonate de Orange dedicate acestei categorii de persoane), de la evenimentele dedicate copiilor din seria Super Coders si pana la ultimele petrecute la Antipa, prin care copiii din diverse orase din tara au putut vizita virtual muzeul Antipa (detalii la Victor Kapra pe blog).

Nu, nu este o postare publicitara, nici macar nu mi-a poposit vreun comunicat de presa in inbox pe acest subiect in ultima perioada. Pur si simplu am urmarit desfasurarea evenimentelor din feed-ul meu de facebook si m-au impresionat cei de la Orange, inca o data, a nu stiu cata oara.

Pentru ca asa se fac lucrurile trainice, asa se construiesc relatiile pe termen lung, inclusiv afinitatile puternice.

Fotografia este de la evenimentul Super Coders la care am participat si eu si Rebecca. In caz ca va intrebati ce s-a mai intamplat cu pasiunea ei pentru programare, ea este inca acolo, noi (doua) ne chinuim insa cu un program de activitati extra-scolare mult prea incarcat si astept cumva sa mai cernem lucrurile. In schimb, pasiunea a prins la David, care de trei saptamani face primii pasi in programare :)