Și nu doar o banală gripă! Maternitatea a venit la pachet cu frica. Nu am stiut ce inseamna aia frica pana nu am experimentat primele boli la copii. E ceva ce iti face sangele sa iti inghete in vene, chiar daca afara sunt 30 de grade, iar faptul ca sunt situatii pe care nu le poti stapani sau controla uneori pe mine ma darama. Momentele in care copiii incep sa aiba anumite semne de boala parca dilata trecerea timpului, astfel incat fiecare clipa uneori mi se pare dureros de lunga. Am ajuns sa ii cunosc, sa ii simt si sa ii citesc si de cele mai multe ori sa stiu inca de la primele semne ce are sa urmeze, insa am ajuns la acest nivel “avansat” dupa destul de multe experiente si si mai multe nopti de framantari, griji si stress.

Stiu ca framantarile nu se vor duce niciodata, frica asemenea, eu doar am invatat sa traiesc cu ele si sa le accept existenta. Acum ca au mai crescut si copiii este putin mai usor, nu numai in ceea ce priveste severitatea formelor pe care le fac, dar si in privinta felului in care suporta si ei disconfortul care vine la pachet cu o viroza.

Uitandu-ma in urma, pot spune ca am parte si de niste copii foarte intelegatori si cooperanti si un rol important cred ca il are si faptul ca am fost, atat eu, cat si Radu, sotul meu, foarte deschisi si sinceri cu ei mereu. Nu i-am mintit si nu i-am dus cu zaharelul (in privinta analizelor, de exemplu, care sunt cel mai mare bau-bau din cati exista, am avut mereu o abordare onesta si le-am explicat pe limba lor si pe intelesul lor ce inseamna aceasta procedura).

Cum abordez diversele situatii? Aveti cateva raspunsuri in articolul scris pe platforma Avon – Schimba lumea prin frumusete, al carui mandru autor-colaborator-contributor sunt.

Sursa foto