De mai bine de patru ani, de cand am (re)inceput sa ma dau cu ruj in mod constant, am cautat o textura cu care sa ma inteleg si care sa imi vina ca o manusa. O intreaga viata am avut o obsesie pentru rujul rosu purtat in perioada anilor 30-40, de fapt am o obsesie pentru tot ceea ce a insemnat acea perioada ca si stil, insa niciodata nu am gasit acel rosu pe care il cautam eu. Am testat zeci de nuante de rosu clasic, mereu mi s-a parut ca nu ma reprezinta, pana a aparut cineva care m-a luminat si mi-a explicat ca nuantele reci de rosu nu se potrivesc cu tenul meu si ca ar trebui sa merg pe nuante „calde”. A doua problema a fost ca nu m-am inteles deloc nici cu nuantele satinate, nici cu cele lucioase nici cu cele cremoase, you name it. Asta pana am dat peste primul ruj mat si atunci am inteles si eu ce cautam de atata timp. Nu stau sa enumar cate rujuri am acum, toate mate, nu trebuie sa ajunga lucrurile astea la urechile lui Radu :)

In primele zile din ianuarie Avon mi-a trimis o invitatie in mansarda Simbio, fara se mentioneze vreun scop anume, in afara de acela de a socializa intr-o ambianta placuta la inceput de an si de a o cunoaste pe noua make-up artist Avon, Roxana Minea. Cand am ajuns acolo, intr-o goana nebuna, plecata in fuga de acasa si cu parul inca umed pe alocuri (eram cu o zi inainte de petrecerea fiica-mii, iar eu eram intr-o fierbere totala si gateam de pe la sapte dimineata), aveam un singur lucru in cap: sa le intreb pe fetele din echipa Avon cand au de gand sa scoata macar doua trei nuante mate de ruj. Norocul meu a fost ca nu prea am avut timp sa stau la povesti si ca pana s-a ivit ocazia am apucat sa citesc ce scria pe micul stand de prezentare si sa imi inghit cuvintele: Perfectly Matte.

15 nuante, unele super-super misto, altele hmm, un pic ciudatele (sunt cele lila-lavender, dar poate e un pitic de-al meu care nu intelege de ce ti-ai face buzele lila) insa toate au un lucru in plus fata de aproape tot ce exista pe piata la ora actuala: nu usuca buzele. Si daca ati folosit pana acum rujuri mate, stiti despre ce vorbesc, despre cum dupa cateva ore de purtat un ruj mat buzele incep sa se usuce vazand cu ochii. Ei bine, rujurile astea nu usuca, ba dimpotriva.

Deocamdata am Pure Pink (cine s-ar fi gandit oare ca as purta roz si ca mi-ar placea la nebunie), nu mi-a displacut nici cum aratam cu Red Supreme (a se vedea in imaginile de mai jos) si mi-am mai comandat zilele trecute inca doua Coral Fever si Au Naturale. Radu, sa stii ca sunt cu preturi promotionale, da? :)

 

Please ignore parul sauvage si focus on the lipstick :)

Primisem fotografiile astea in una din zilele in care Radu era deja bolnav, intre timp linkul de descarcare a iesit din perioada aceea de zece zile, am reusit cu ajutorul Andreei de la The Practice sa le recuperez (multumesc, Andreea!) si m-am uitat la ele cu ceva (multa) nostalgie, realizand ca a fost singura data in ultimele doua luni in care am fost eu cu mine pentru mine. Inclusiv drumul spre casa mi-l amintesc cu placere, fiindca dupa un sfert de ora de cautat in zadar un taxi am luat-o usor pe jos pana acasa. Si a fost o plimbare perfecta, o gura de aer, la propriu si la figurat. Si e un reminder sa ma mai concentrez din cand in cand si pe propria-mi persoana. Atunci cand se poate.