Priviti imaginile de mai jos. Nu se intampla intr-un sat uitat din Romania, se intampla in buricul Bucurestiului, in Cotroceni, intr-o gradinita privata.

 

Eu nu mai am cuvinte. Clocoteste sangele in mine de furie.

Si ne mai zbatem ca prostii, unii dintre noi si ne chinuim sa facem educatie si vorbim despre disciplina fara drama, empatie, intelegere, respect in relatia cu copiii. Bai nene, noi suntem cei care traim pe alta lume. Abia acum am inteles. Iubita mea, Nora, tu care te chinui sa o aduci acum pe Tina Payne Bryson, voi, fetelor de la Totul despre mame, care va ocupati acum sa il aduceti pentru a treia oara pe Alfie Kohn, voi nu va simtiti un pic dezarmate in fata acestor imagini?

Nu simtiti uneori ca inotati mereu impotriva curentului si ca orice si oricat ati face si oricat ati incerca, nu se va schimba nimic?

Si da, titlul este asumat. Ceea ce se intampla in gradinita asta este norma in multe alte gradinite. Va mirati si va intristati ca „doar” 37% nu isi educa copiii cu bataia sau cu amenintarile… Eu ma mir ca e procentul atat de mare. Realitatea este acolo in imaginile alea de mai sus.

Sursa imagine: http://gradinita-flipper.ro

Later edit: Mai multe pe subiect gasiti la echipa Mothers and the City