Am dat peste articolul de aici. Titlul m-a facut sa il citesc “Extremistilor nu le place ciocolata”. Nu e asa ca suna ciudat? Cititi si uitati-va la filmare pana la capat. O sa aflati cu surprindere, mai ales cei care aveti copii, ca pana in acest moment voi si familia voastra ati mancat ciocolata cu chipuri de arieni imprimate pe ambalaj.

Mie unul ideea celor de la Kinder de a imprima pe ambalaje fotografii cu jucatorii nationalei Germaniei la varsa copilariei mi se pare una extraordinara! Marketing destept, facut la momentul potrivit si mai ales in felul potrivit.

Ceea ce ma sperie este reactia extremistilor la ideea ca pe ambalajele Kinder vor aparea figurile (si numele), nu tocmai de arieni ale unor jucatori emblematici ata pentru nationala Germaniei cat si pentru tot fotbalul cel putin la nivel european: Jerome Boateng, Shkodran Mustafi, Karim Bellarabi, Emre Can, İlkay Gündoğan, Sami Khedira, Mesut Özil.

Oare extremistii germani care tocmai au cerut retragerea produselor de pe piata, la meciurile ce urmeaza la campionatul european daca Boateng sau Özil vor inscrie pentru Germania se vor bucura strigand “scheiße”?!

Oare in Romania cum va fi? Atunci cand vom avea si noi in nationala de fotbal (sau alt sport popular) un jucator de culoare va exista vreo initiativa pentru a strange semnaturi impotriva prezentei acestuia pe teren? De la homofobie pana la xenofobie nu este decat un pas foarte, foarte mic. Catre ce ne indreptam oare? Pana unde putem impinge absurdul?

sursa foto: www.uefa.com