In ultima luna am avut ocazia sa fac mai multe drumuri la Brasov, la bunicii mei.

Pentru ca de fiecare data am plecat dimineata si m-am intors in aceeasi zi, iar in Brasov nu a fost nevoie sa ma deplasez pe distante lungi, am ales sa calatoresc cu trenul.

Stiam de existenta trenurilor particulare, gen Regiotrans. Stiam despre faptul ca pretul biletului si conditiile din tren sunt mult mai bune decat cele oferite de CFR. Am cautat variantele de tren pe care le aveam pentru a pleca dimineata pana la ora 9.00 si a ma intoarce in Bucuresti inainte de ora 19.00 si am gasit un tren privat – Softrans. Am intrat pe site, mi-am rezervat bilet cu plata in tren (30 lei calatoria pana la Brasov) si a doua zi m-am prezentat in gara.

Primul lucru care m-a surprins a fost felul in care arata trenul – similar cu trenurile de viteza pe care le-am mai vazut in Germania si Franta.

Am urcat in tren si „minunile” au continuat. Aerul conditionat functiona, fiecare loc era dotat cu priza iar in tren era incredibil de curat fata de cum imi aduceam eu aminte ca arata un tren in Romania. Nu a durat mult si am descoperit faptul ca existau mai multe retele wireless care functionau ireprosabil.

1625480_722852914481004_3068021134733278999_n

Controlorii pe care i-am intalnit sunt extrem de amabili si atenti mai ales cu persoanele in varsta si copiii. A fost pentru oara in viata mea cand am vazut un controlor ajutand o persoana in varsta sa urce si sa coboare din tren, sa-si care bagajul. A fost pentru oara in viata mea cand am vazut un controlor care a ramas sa stea de vorba cu un baietel de maxim 4 ani atunci cand mama acestuia s-a dus la toaleta. Apropos de toalete, erau mult mai curate decat multe toalete pe care le-am intalnit la hotelurile de 5*.

12009703_722852861147676_5145961267760028056_n

Drumul dintre Bucuresti si Brasov a durat putin peste doua ore si totul a costat doar 30 lei. Softrans are trenuri zilnice pe ruta Craiova – Brasov si retur iar in sezonul de vara si pe ruta Craiova – Constanta si retur. Elevii, studentii, pensionarii si copii beneficiaza de reducere de 50%, animalele pot fi transportate cu conditia prezentarii carnetului de sanatate iar in vagonul 3 al trenului exista suporturi speciale pentru biciclete!

Se poate calatori in conditii mai mult decat civilizate si in Romania si asta oamenilor datorita craiovenilor de la Softrans!

PS: acest articol a fost scris in tren, pe drumul de intoarcere de la Brasov la Bucuresti, folosind priza si wireless-ul puse la dispozitie de cei de la Softrans :)

sursa foto