Ceea ce se intampla in Turcia de aproape o saptamana cred ca stiti toti. Asa zisa incercare de lovitura de stat a fost inabusita in fasa de presedintele ales al Turciei, Recep Erdogan si aparatul acestuia de securitate. Ce a urmat dupa noapte de 15 -16 Iulie este insa greu de inteles. In mai putin de o saptamana au fost arestati sau demisi zeci de mii de oameni aproape din toate domeniile principale de activitate – armata, sanatate, invatamant, cultura.

S-a scris mult pe acest subiect, exista multe puncte de vedere dar, cu siguranta, implicatiile pe termen mediu si lung inclusiv asupra tarii noastre vor fi unele pe care in acest moment nu le putem nici macar estima. Un articol care poate macar sa ne dea de gandit celor ce avem copii este cel de aici.

Scolile Lumina au fost si sunt in continuare unele din cele mai bine cotate scoli private din Romania. Copiii de scolile Spectrum si de la Liceul International de Informatica au reprezentat cu succes Romania la olimpiade nationale si internationale.

Cititi articolul pana la final si incercati apoi sa puneti in balanta declaratiile profesorilor de la Universitatea Lumina si ale ambasadorului Turciei. Oare catre ce ne indreptam?

Spectrum_Bucuresti-048-1459339867_small

 

Sursa foto