Saptamana trecuta v-am prezentat o recolta bogata de targuri si evenimente. Articolul a fost foarte bine primit asa ca ne-am hotarat sa incercam ca la fiecare final de saptamana, atunci cand sunt evenimente la care noi am participa cu placere, sa vi le prezentam si voua.

Primul lucru care ne-a atras atentia saptamana aceasta, mai ales mie si Bogdanei, este festivalul Sci+Fi FEST 2016 care are loc maine si Sambata la Biblioteca Nationala. Este primul si cel mai amplu festival de Stiinta si Science Fiction din Romania. Festivalul este organizat de revista Stiinta si Tehnica. Programul complet il gasiti aici. Mergeti neaparat impreuna cu cei mici. Vor fi spectacole special organizate pentru ei, vor putea vedea expozitii de roboti, drone, masini electrice si gadget-uri smart, vor putea asista la experimente stiintifice interactive. Vor exista si o zona ampla de astronomie si un marathon al filmelor SF.

banner-header-ad-1165x300px-1

Urmatorul eveniment extrem de interesant este Bucharest Science Festival. Festivalul a inceput de marti dar mai aveti trei zile pline de ateliere si evenimente. Mai mult, in paralel cu ceea se desfasoara in Bucuresti, zilele stiintei sunt organizate si la Rasnov si la Adjud.

Si acesta este un eveniment de neratat pentru copii. Nu va spun decat ca vor exista ateliere Lego special organizate pentru cei mici.

Sambata, de la ora 10.00, la Tech Hub, Orange Romania va sustine si va organiza in cadrul festivalului un atelier de programare dedicat parintilor si copiilor cu varste intre 6 si 13 ani.

La atelier se pot inscrie echipe formate dintr-un parinte si un copil, iar pe parcursul a doua ore acestia vor invata notiuni de baza de programare si vor aplica partea teoretica prin crearea de jocuri si aplicatii online. Inscrierile se pot face pe mail la adresa csr@orange.ro in care trebuie sa fie specificat numele participantilor si varsta copilului.

bsf

Pe 30 Septembrie, adica azi, va avea loc, incepand cu ora 19.00 si pana tarziu in noapte, de fapt dimineata la ora 4.00, NAG – Noaptea Alba a Galeriilor. Editia aniversara, NAG#10, din acest an se desfasoara simultan in 10 orase – Bucuresti, Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Vor fi organizate expozitii si evenimente dedicate artei contemporane, in galerii de arta, spatii alternative, huburi creative si ateliere. Daca veti participa la eveniment, va recomand cu cea mai mare caldura sa vizitati si Galeria Romniceanu, locul in care David si Rebecca frecventeaza de cativa ani orele de pictura. O sa puteti vedea si cateva din lucrarile lor.

Ultimul eveniment pe care vreau sa vi-l recomand este unul dedicat exclusiv copiilor. FITC – Festivalul International de Teatru pentru Copii se desfasoara in Bucuresti in perioada 01-08 Octombrie. Aveti de ales dintre cateva zeci de spectacole iar biletele si abonamentele au niste preturi super ok atat pentru copii cat si pentru parinti.