Weekend-ul acesta nu mai este asa de bogat in evenimente cum au fost ultimele doua.

MARATONUL

De departe cel mai important eveniment al acestui final de saptamana este Bucharest Marathon. Evenimentul este important nu doar pentru noi (eu si Bogdana vom alerga din nou la semi maraton) si pentru inca alti 15.000 de oameni care vor lua startul la RBBM 2016 in 8 si 9 Octombrie. Editia din acest an reprezinta mai mult decat o competitie de alergare, este o sarbatoare a orasului Bucuresti. Atat pe traseu cat si în Piata Constitutiei vor fi organizate concerte la care vor lua parte artisti de la Roton – Jean Gavril, Klyde care vor performa pe scena din Piata Constitutiei, alaturi de Katarina, DJ Ackym & Georgia si care vor incuraja alergatorii de pe traseu.

La fel ca in fiecare an maratonul Bucuresti inseamna si multe restrictii de circulatie in Bucuresti pentru zilele de Sambata si Duminica. Spre deosebire de alti ani, anul acesta, faptul ca in Bucuresti se va alerga in acest weekend a fost anuntat si intens promovat din timp. Am vazut multe panouri publicitare din acelea foarte mari cu mesajul: “in weekend-ul 8-9 Octombrie vom alerga pe aici, va multumim pentru intelegere”, am vazut flyere lasate in zona caselor la aproape toate magazinele Mega Image la care am fost. Deci, cred ca se stie despre eveniment si mai ales cred ca bucurestenii au inceput sa inteleaga ce presupune un asemenea eveniment din punct de vedere logistic si mai ales ce beneficii poate aduce el unui oras, unei capitale europeane, asa cum se doreste a fi si Bucurestiul.

Informatii despre restrictiile din trafic gasiti aici si aici. Harta completa a traseului este cea de mai jos.

m_r_20152

O noutatea a acestei editii este aceea ca incepand din acest an ce se intampla pe traseul Maratonului Bucuresti va putea fi urmarit online in cadrul transmisiunii live pe www.bucuresti-maraton.ro/live si pe pagina de Facebook a evenimentului – www.facebook.com/bucharest-marathon.com . Programul cuprinde pe langa vizualizarea imaginilor de pe traseu si interviuri in direct despre cauzele sociale pentru care se alearga si despre personalitatile care vor alege sa participe in direct din studioul mobil amenajat in Piata Constitutiei. Transmisiunea live se va desfasura sambata 8 octombrie intre orele 10:00 – 13:30 si duminică 9 octombrie intre orele 8:00 – 13:30.


FOOD TRUCK FESTIVAL

Nu stiu ce faceti voi dar noi dupa semi maraton vom merge pana in parcare la Promenada acolo unde are loc Food Truck Festival. Mergem acolo in primul rand pentru a manca din nou la Meat Busters cel mai bun pulled pork pe care l-am mancat vreodata.

Food Truck Festival se desfasoara in perioada 06 – 16 Octombrie. Zece food truck-uri si van-uri, cele mai apreciate propuneri de street food va vor astepta in fiecare zi intre orele 11.00 si 19.00 cu diferite propuneri culinare ce includ pizza, burgeri, sandwichuri calde delicioase, paella, paste, clatite, waffles, vafe cu fructe proaspete si nu numai.

1900x850px-640x286


DICHISAR

Maine cu siguranta ne vom face timp sa vizitam si targul Dichisar. La Dichisar veti gasi peste 60 de creatori pregatiti cu noile colectii de toamnă. In plus, o camera intreaga numai cu bunatati facute in casa va va indulci ziua. Cafeaua si berea artizanala si bauturile din fructe proaspete nu vor lipsi. Dichisar va fi deschis între orele 10.00 şi 20.00 in strada Halelor nr. 5. Intrarea este libera.


ANIMEST

Incepe pe 7 octombrie, adica azi, si dureaza pana pe 16 octombrie. Programul complet, pe zile, il aveti accesand acest link (il puteti descarca si in format pdf) insa mai sunt multe de descoperit si va recomand sa intrati pe site pentru alte detalii.

Iesind din sfera weekendului, va mai spun doar ca pe 13 octombrie va fi AniMusic Night, unde se va lansa si ultimul videoclip al formatiei Subcarpati.

animusic_carton_1690x876


STUFF SALE @ Spatiul M60

Un fel de targ de chilipiruri, dar din alea misto. Check it out.

Pagina eveniment

14523303_870514816383202_3508249224621541254_n