De aproape un an de zile (ba cred ca tocmai acum in octombrie fac un an de cand sunt prezenti pe piata) eu sunt clienta ZOOT. Sau, cum le place lor sa zica, cumparator de moda online. Am la activ cred ca peste douasprezece comenzi si cumva m-am obisnuit nu numai cu modelul lor de business, ci mai mult, am descoperit datorita lor o gramada de branduri misto cu care m-am identificat cum ar fi, de exemplu  Tom Joule sau Toms, de care, recunosc, nu auzisem pana la momentul ZOOT.

Site-ul ca site-ul, nu o sa detaliez prea mult sau sa il ridic in slavi, fiindca este un site ok, curat,  extrem de bine gandit si destul de detaliat (ar putea fi si mai bine pe anumite categorii de produse, cum sunt cele sport sau articolele de iarna, in care detaliile mai lipsesc ), ceea ce m-a convins insa cu adevarat a fost povestea cu Cabinele de Fericire, motiv pentru care am si documentat (la rugamintea echipei ZOOT) putin ultima din experientele avute in una din acestea.

Treaba cu comanda e simpla. Intri pe site, bananai pe acolo cat vrei, pui in cos, si la finalizarea comenzii ai optiunea de a primi produsele la una din Cabinele de Fericire care iti este mai aproape (lista lor completa este aici). Eu am avut in plan sa probez trei tinute diferite, una sport (Quantum este un brand care a intrat de curand in portofoliul lor), una mai de munte-toamna si una mai de office, dar un office relaxat, tot mai de toamna. La cea de office, recunosc spasita ca a fost mai mult o joaca, eu nu prea avand un birou la care sa ma duc, insa m-am gandit ca poate va serveste voua de inspiratie.

La tinuta sport am fost mai cerebrala si desi m-am indragostit pe loc de top-ul care venea turnat pe mine, am mers pe partea logica si am realizat ca nu voi avea unde sa il port, eu facand mai mult cardio, unde este nevoie de echipament foarte specific. Insa mi-a ramas gandul la acel top, jur si tot incerc sa gasesc motive/variante/locuri in care l-as putea purta (poate sa ma apuc de Pilates sau yoga…)

Crop top

Colanti


La tinuta office, am vrut cumva sa va arat ca merge o camasa mai army cu o fusta de dantela si ca ambele pot fi bune de purtat si la birou, mai ales daca nu aveti activitate de front office si nici un capitol de douazeci de pagini dedicat codului vestimentar in manualul de proceduri operationale. Well, parca mai bine merge camasa cu blugii, dar poate ca e piticul din mintea mea, care se simte mult mai fericit in blugi :) Sandalele sunt 265 de lei reduse de la 529, inca mai sunt masuri disponibile si ca feedback personal, sunt foarte foarte comode. Eu nu le-am cumparat pana la urma fiindca prioritatea mea era o pereche de incaltaminte de toamna, dar in alte conditii si la reducerea asta i-as fi luat fara sa stau pe ganduri prea mult. Fusta e okish, moale, dantela subtire si delicata, cade tare bine si nici migreaza pe corp in voie. Camasa este super faina, moale, regret ca nu am cumparat-o, timpul nu e pierdut, insa :)

Fusta dantela 

Camasa

Sandale Steve Madden


La tinuta de toamna, am dat rateu cu blugii, fiindca nu stiu ce a fost in capul meu ca i-am luat incredibil de mari, masura 28, cand cred ca ar fi trebuit sa iau unii 26. Insaaa, camasa si ghetele au fost “the chosen ones”. O camasa tipic britanica imi doream de mult si cand m-am vazut fata in fata cu acest Brakeburn a fost love at first sight. Da, costa mult, insa am avut in trecut cateva produse la care am mers foarte mult pe ceea ce mi-a zis instinctul, iar aici mi s-a soptit/strigat in casca in mod imperios: “ia-o, ia-o, ia-o”. Am luat-o, as dormi cu ea daca m-ar lasa Radu, atat de misto este.

Cat despre ghete, povestea e mai lunga. De vreun an ma tot codesc sa imi cumpar niste ghete-bocanci si first choice ar fi fost o pereche de Timberland clasici, in culoarea consacrata. Am unele fixuri stilistice in care merg pe variantele all time favourites. Call me old fashioned, nu stiu. Asa visez, ca alaturi de bocancii astia sa imi cumpar candva o pereche de Hunter in culoarea traditionala verde. Nu rosii, nu roz, ci verdele ala clasic, inchis de tot, mat. La fel, in capul meu, geaca de piele trebuie sa fie neagra, that is the standard, trenciul adevarat sa fie doar bej si asa mai departe. Ok, revenind la ghetele mult visate, am ajuns intamplator la ZOOT si la bocancii cu pricina, care nu prea au legatura cu doritii Timberland, insa, pe sistemul celor de la ZOOT mi-am spus ca nu am ce pierde daca ii probez. Si din momentul in care i-am pus in picioare am realizat ca visul cu Timberland incepe sa apuna.

Camasa Brakeburn

Blugi Levi’s

Ghete

Tricoul lui Radu


Ultima aditie la cosul de probat a fost o pereche de Converse, la care visez de ceva vreme, fiindca sunt realizati in colaborare cu Missoni. Si la Converse, desi mai am stil gheata, ambele perechi din dotare sunt pe duca. Prima mea pereche, una neagra, a fost luata din Bruxelles, in 2010 si a doua am luat-o intr-una din incursiunile rare pe la Outlet-ul din Militari si era atat de ieftina incat nu puteam pur si simplu sa o las acolo (am dat 100 de lei pe ea). Si pe acesti Converse w/Missoni i-as incadra la un #belsuglapretredus, dat fiind faptul ca sunt la 50% fata de pretul initial. Inca mai au cateva masuri ramase: 37 si 38, go for it daca va fac cu ochiul.

Fasul cu buline sa stiti ca tot de la ZOOT este, cumparat cu ceva vreme in urma. Il pandeam de mult, l-am prins cumva norocos intr-o campanie de reducere si am pus mana pe el fara sa ezit. E perfect, subtire, il faci pachetel minuscul si il poti lua cu tine in geanta, si nu mai ai nevoie de nicio umbrela greoaie si incomoda. Tricoul este Happy Friday :)

Tenisi Converse


In concluzie, dupa “n” experiente ZOOT:

Plusuri

  • partea cu „incearca inca o masura, gratuit”. Este cea mai misto chestie din tot conceptul, fiindca cel putin la incaltaminte eu am nevoie mare de asa ceva. Calapoade diferite la fiecare brand, ba chiar in cazul aceluiasi brand (cum ar fi de exemplu Vagabond, de unde am sandale 37 si 38 si botine 38 desi parca mi-ar fi prins mai bine unele 39). La fel poti si cu blugii si cu rochiile si in general, cam cu orice produs la care ai putea avea niste dubii legate de masura potrivita.
  • partea cu „cumperi si platesti doar ce iti vine bine”. Si totul este completely guilt free, ca ai comandat mai multe si vezi Doamne, din cinci produse cumperi doar unul iar pe restul le pui pe tejghea la loc (recunosc, prima oara mi-a fost un pic rusine ca nu am cumparat tot ce comandasem si am simtit nevoia sa ma arunc in explicatii, dar am fost linistita rapid de unul dintre baietii de acolo: „it’s ok not to buy them, noi vrem sa iti cumperi doar ce iti place si ce ti se potriveste” :))
  • oamenii, care-s extrem de relaxati – bine, cam asta este politica generala brandului, cu un stil de comunicare cu totul informal si jucaus (a se vedea si conturile de Facebook sau de Instagram, eu ii urmaresc de drag pe Instagram)
  • nu te streseaza nimeni, vezi punctul anterior, daca oamenii sunt relaxati si atmosfera este calma si linistita, poti sta in cabina si o ora, poti sta la discutii cu vanzatorii de acolo, le poti cere opinia si va garantez ca va vor oferi un insight sincer (mie mi s-a intamplat si le-am fost recunoscatoare)
  • cat am probat si m-am tot pozat ultima oara, cred ca au intrat opt sau noua persoane de varsta a treia sa intrebe „care e treaba”. Din zona noastra de cabine, am stat si i-am ascultat pe cei doi vanzatori cum au explicat absolut de fiecare data cu infinita rabdare care e conceptul. Nu stiu cati le-or trece pragul zilnic, insa mi se pare admirabil cat de fain stau si explica ce se intampla in magazin fiecarui om.
  • mesajele de pe oglinzi. Daca va uitati pe poze, veti vedea cel putin unul din ele si garantez, conteaza mult, mult de tot in decizia de cumparare :)

 

Minusuri:

  • daca ai de exemplu mai multe comenzi nu se pot cumula intr-o singura tranzactie toate. Am avut trei comenzi, s-au emis trei facturi, trei bonuri de casa si de trei ori a trebuit sa bag PIN-ul, platile fiind facute cu cardul.
  • am cumparat la un moment dat o bluza la reducere, aparea ca fiind ultima, un M, in fine, mi-a placut indeajuns de mult incat sa trec peste faptul ca imi era mare (am lucruri si mai oversized decat bluza in discutie). La doua zile dupa ce am ajuns cu ea acasa, a aparut brusc in stoc si un S si m-am gandit ca pot sa fac un schimb cinstit intre ele :). Nope. Am facut comanda noua, am asteptat sa vina la Cabina de Fericire, am cumparat si platit separat bluza S, am facut retur la bluza M si am asteptat aproape 30 de zile pentru returnarea banilor aferenti bluzei M in cont.
  • perdelele din Cabina de la Kogalniceanu sunt cam inguste, nu prea acopera toata latimea cabinelor de proba si e cam tricky, ca se mai holbeaza trecatorii de pe strada :)

 


Una peste alta, e ALTCEVA.


E o experienta diferita de oricare alt magazin, fizic sau online, un mix despre care cred ca daca nu a prins inca (desi ma indoiesc, chiar as fi curioasa sa vad niste cifre dupa un an de activitate), sigur va prinde in cel mai scurt timp. Imi place si asocierea lor cu tot felul de evenimente (Bucharest Street Food Festival sau mai nisatul targ alternativ pentru copii, PIUA), imi place inclusiv stilul curajos pe care il abordeaza in revista lor, fiecare editie am citit-o din scoarta in scoarta. Ultimul numar il puteti viziona si aici.  Nu-s perfecti, mai si gresesc, insa imi place ca recunosc atunci cand gresesc si o fac in acelasi stil deschis si informal in fata caruia cam ramai dezarmat si nu prea ai cum sa mai ramai suparat pe ei J.

Stiti care e partea nasoala si totusi in acelasi timp buna? Ca in Cabinele de Fericire mai sunt expuse si alte produse, dar pe care nu le poti cumpara pe loc oricat te-ai milogi si oricat de mult ti le-ai dori. Partea nasoala e ca pare fructul oprit, partea misto e ca niciodata nu risti sa iti golesti buzunarul mai mult decat ti-ai planificat de acasa ;)

PS: ca tot cautam un final pe masura :)

1753074