La finalul lunii trecute am participat fugitiv la cea de a patra editie a conferintei CSR4WOMEN, concept creat si transformat in realitate de catre echipa extraordinara a AVON Romania.

Tin la acest eveniment si tin sa sustin de fiecare data proiectele AVON fiindca ele se concentreaza pe doua directii foarte dureroase: lupta impotriva violentei domestice si combaterea flagelului numit cancerul de san.

La aceasta editie, dincolo de discutiile extrem de interesante purtate in cele patru paneluri, AVON a anuntat demararea celui mai mare program de finantare destinat organizatiilor non-guvernamentale din domeniu:  100.000 de dolari pentru proiectele care sprijina victimele.  Scopul programului este acela de a sprijini suplimentarea numarului de locuri din centrele de adapost, numar care în acest moment este sub nevoile reale din România. Aplicatiile pentru finanțări pot fi depuse până pe 30 octombrie, iar aici aveti toate detaliile despre conditiile de eligibilitate, ghidul aplicantului si formularul de aplicare: campaniarespectului.ro. Pentru alte informatii, puteti scrie cu incredere pe adresa granturi@campaniarespectului.ro . Proiectului i s-a alaturat si compania BGS, firma asigurand servicii de monitorizare si interventie pentru cele 10 proiecte castigatoare.

Cifre, povesti, statistici, lacrimi dar si sfaturi despre cum poate sa iasa o victima din acest cerc vicios gasiti pe platforma special dezvoltata impreuna cu Decat o Revista: Toata lumea din familia noastra.

Mai jos aveti o mica „imagine” a fenomenului.

screen-shot-2016-10-14-at-10-42-18

 

Si daca in acest moment va spuneti ca violenta este apanajul celor needucati si zonelor rurale, va aduc din  nou sub lumina reflectoarelor acest articol scris de mine dupa prima editie a evenimentului CSR4WOMEN: Exercitiu de sinceritate pe tema violentei domestice.

Suntem din ce in ce mai violenti. Cu totii. Vorbim urat, reactionam agresiv, nu ne mai controlam impulsurile, nu mai avem rabdare, suntem din ce in ce mai egoisti. M-am uitat la filmuletul acesta si m-am rusinat, fiindca si eu am momente in care simt ca mi se urca sangele la cap. Si uneori nu ma opresc sa respir adanc, desi stiu ca de asta am nevoie.