Tocmai ce ne-am intors de la Paltinis, in caminul nostru drag, Bucuresti, oras pe care il asteptam conform relatarilor de la TV sa fie complet ingropat in zapada. Cand colo, am dat peste un strat delicat de zapada (anul trecut de ziua lui Raducu a fost cam de trei ori grosimea stratului actual, daca va mai amintiti).

Si de cand am intrat in urbe ne tot intrebam un singur lucru: de ce au fost inchise scolile si luni si marti?

Ca este frig? Hmm, ar fi trebuit sa vedeti sute de copii la Paltinis zilele trecute, stand cu orele pe partii la minus 12-15 grade (banuiesc ca au fost si mai putine), cu obrajii ciclam si care se rugau de parinti sa se mai dea o tura (inclusiv ai mei). Nu mai zic de cei mai mici, de 1 an care erau ca niste papusi vii si care tot asa, rezistau fara probleme in aerul inghetat.

Cred ca totusi nu prea mai stim ce inseamna iarna serioasa, daca inchidem scolile la primul strat de zapada (pare-se totusi ca mai vin sa se depuna inca 15-25 de cm de zapada)… Nu mai zic de toti parintii care trebuie, vor nu vor, sa gaseasca variante si alternative unde sa isi tina copiii inca doua zile, ca nu-s multi aia care isi permit sa isi mai ia doua zile de concediu si nici nu au bunici sau bona… Banuiesc ca de copiii care fac cate sase-zece kilometri pe jos, zilnic pe drumul spre scoala, la minus cinci grade nu se ingrijeste nimeni… Cred ca e multa cocoloseala si mai ales e lipsa de asumare.

Ah, si ca am uitat, e primul articol pe anul asta, LMA, BRB, etc. stiti voi….

hugs&kisses