In calitate de parinte a trei copii, toti inrolati in sistemul primar de invatamant, filmuletul de mai jos mi se pare nu numai periculos, ci de-a dreptul halucinant, scandalos si nici nu mai am epitete cu care sa caracterizez demersul de ieri al celor doua doamne din imaginea de mai sus.

Eu as vrea sa stiu daca parintii elevilor ce frecventeaza scoala 164 au fost consultati si daca da, daca si-au dat acordul pentru ca acestia sa participe la „campania de constientizare” organizata de Primarul Bucurestiului. Mascarada organizata in timpul orelor de curs, pe timpul copiilor care au fost luati de la ore.

Uitati-va un pic la tot materialul.

 

Pe bune, eu ma uit si nu imi vine sa cred.

Ce spun copiii despre Balena Albastra? Cateva raspunsuri aveti la Oana Moraru:

„Am surprins ceva din ura controversei parenting/antiparenting. E o capcană bună pentru spiritele reactive. I-am zis în două cuvinte fiică-mii despre ce se discută pe unele grupuri. I-am întrebat și pe alți copii de 12-13 ani cum văd ei treaba cu pălmuța la fund. Mi-au răspuns fără să clipească: ” adulții ăia care cred în palmă sunt în negare”. „Cum așa?” ” Păi au măncat și ei bătaie și e greu să își învinovățească părinții acum când sunt mari. E ca și cum ar spune că nu i-au iubit.”
Pe loc au venit răspunsurile. Simplu, fără zeci de mii de argumente.
Și de Balenă i-am întrebat. Mi-au râs în nas și-au zis că „cine moare într-un joc pe bune n-a avut viață niciodată”.
Crud. Simplu. Fără zgomotul altor idei.”

Un raspuns aproape identic mi-a dat copilul meu cel mare, care mi-a zis ca „e o porcarie si ca nimeni nu iti poate impune ce sa faci cu viata ta”

Sincer, sa fiu in locul parintilor copiilor de la 164, eu as face un scandal monstru.

Dragi parinti, nu mai permiteti ca copiii (cacofonie intentionata) vostri sa fie folositi ca masa de manevra, material de propaganda? Nu v-a plesnit un pic jugulara cand ati auzit ce s-a intamplat in scoala?

Apreciez pozitia Cristinei Tunegaru, profesoara de limba si literatura romana la o alta scoala din 195. De altfel, va recomand deschis sa o urmariti si pe facebook:

 

Mai multe detalii despre evenimentul gretos de ieri aveti pe Vice, care au filmat tot evenimentul (daca aveti nervi, va puteti uita la el):

Va mai recomand si un articol de pe News despre efectele nefaste ale popularizarii acestui joc cretin, din care las si un citat:

”Este un exemplu de fake news cu efecte. A început ca un fake news care din nimic a devenit ceva mare şi acum s-ar putea să aibă efecte negative mari. Nu există nicio dovadă că acest joc are rol cauzal în suicid. Am făcut o analiză tocmai pe informaţia că din noiembrie 2015 până în aprilie 2016 au fost 130 de tineri din Rusia care s-au sinucis. Statisticile spun că în anul 2013, în aceeaşi perioadă, au fost peste 460 de sinucideri. S-a pornit de la date false şi avem o poveste care sperie, care a prins în spaţiul public şi ar putea să aibă acum un impact real”

PS: CRBL, ce dracu a fost in capul tau? E atat de gresit totul, din toate punctele de vedere, ca nici nu stiu cu care sa incep si cu care sa termin!

Sursa foto: Adevarul