Va povesteam in articolul trecut ca voi realiza la invitatia Centrului Comercial Auchan Titan o serie de propuneri vestimentare, bazate pe piese gasite in magazinele de acolo. Cred ca vin acum la marele fix, mai ales ca (sa speram) primavara chiar a venit. Ma bucur ca am avut inspiratia de a nu le pune saptamana trecuta pe blog, cat a fost urgia, nu cred ca ar fi fost foarte bine primite :)

Deci, fara a mai sta mult la vorbe, sa trecem la ce ne intereseaza. Ce am facut?

Am vizitat o serie de magazine: Kenvelo, Steilmann, Tina R, Etic, Patini, Meli Melo, CCC (cam pe acestea mi le amintesc acum) si am facut o selectie de cateva produse (in total sunt 28 de produse vestimentare si undeva in jur de 8 accesorii), pe care le-am combinat in cele cinci moodboard-uri de mai jos, dupa cum mi-a trecut mie prin cap (mai exact dupa cum imi este stilul meu si dupa cum le port si eu – nu exact pe ele, ci obiecte vestimentare similare). Am mers pe cinci obiecte „vedeta”, repet, in propria-mi versiune, pe care le-am asortat in fel si chip. Obiectele vedeta, in viziunea mea, pentru aceasta primavara ar fi: geaca de blugi, pantalonii chino, fusta plisata, blugii si bluza alba de poplin. Sunt niste haine care nu prea ar trebui sa lipseasca din dulap, fiecare isi are rolul sau si absolut toate sunt foarte, foarte „wearable”.

M-am jucat un pic mai mult, si da, ar fi mers sa aleg mai putine tricouri sau bluze, insa am vrut doar sa arat multitudinea de posibilitati si de combinatii de materiale/texturi/imprimeuri care se pot face.

 

CAMASA DE BLUGI


Am ales o geaca cu broderie, in alta culoare decat clasicul albatru, foarte faina de altfel, de la Hera parca, insa la fel de bine puteti sa mergeti si pe varianta consacrata. Cum am gandit-o? Fie cu o frumusete de fusta plisata (cum altfel?!?) si un top, ambele de la Etic, fie cu pantalonii chino, in doua variante de culoare, combinate cu un top lejer si/sau o bluza cu niste volane, care aduc o nota mai delicata tinutei. Am mers pe tonuri linistite, gri, argintiu si piersica.

 

PANTALONII CHINO


Pantalonii chino nu-s vreo mare inginerie, insa atunci cand incerci din rasputeri (ca mine) sa iesi din blugi, pot fi o varianta pentru iesirile la plimbare/piata/cafea/terasa/copii in parc/samd. Ca le pui tricouri, camasi, ca faci layering, whatever, nici nu mai conteaza, ideea e sa ii cumparati in niste nuante mai vii, sa fie o pata de culoare. Am si eu unii, evident ca NU i-am luat mai colorati (au o nuanta kaki) si cumva regret acum…

 

FUSTA PLISATA


Nu-i asa ca e superba fusta asta? Eu am adorat-o de cand am vazut-o si mi-as fi luat-o daca acasa nu as mai fi avut doua fuste plisate. Bine, nu am neagra si asta ar fi fost motivul principal pentru care mi-as fi luat-o, insa in combinatiile pe care vi le-am propus mai sus sa stiti ca merge si o fusta plisata verde, sau una gri, sau orice alta culoare mai inchisa. Plisata sa fie. Sfatul meu este ca atunci cand alegeti sa verificati cat de rezistente sunt pliseurile la spalat si in general la sifonat si sa mergeti pe materialele mai batoase.

 

BLUGII


Blugii…. Well, fara a fi vreun motiv de lauda si am mai zis-o, eu am un numar tulburator (pentru mine) si socant (pentru altii) de perechi de blugi in dulap. Culmea e ca ii port pe toti, tristetea e ca nu prea ies din ei in 99% din timp. De aceea, sunt experta la a face combinatii in jurul acestui item vestimentar. Aici va ofer varianta mai eleganta/serioasa, varianta mai hip/cool cu rochie si varianta ultra folosita cu sneakers, rucsac si tricou.  In afara de ele mai sunt zeci, sute de combinatii posibile.

 

BLUZA ALBA DE POPLIN


Si, ultima, dar nu cea din urma, preferata mea: bluza de poplin care, din punctul meu de vedere este cea mai versatila piesa cu putinta. Se aseaza bine, merge de minune in aproape orice combinatie, eu am ales sa ilutrez doua variante: una mai cumintica si una mai turbata ca si mix de culori. Sunt cumva pozitionate la niste extreme, voi puteti sa va faceti de cap cum vreti voi.

 

In loc de concluzie:

Sper ca v-a placut joaca mea si ca poate ati gasit in imaginile de mai sus si o sursa de inspiratie :) Sper sa va ajute in a lua decizii mai responsabile cand vine vorba de shopping, sa va dea idei de reactivare a unor piese pe care le aveti deja in dulap si de ce nu, sa va dea un boost si un strop de curaj sa incercati sa purtati ceva ce nu ati mai purtat inainte :)

Sunt recomandari mai mult pentru timpul liber, pentru acele (multe) momente in care trebuie sa fim si imbracate decent si misto si cool dar si cu maxim de lejeritate, fiindca avem copii si avem nevoie sa ne miscam permanent :)