Alaltaieri am participat la o lansare pe care o asteptam cu mare nerabdare, mai ales data fiind pasiunea mea pentru ceai. Ceaiul e unul din produsele fata de care manifest un comportament de tip obsesiv-compulsiv, fiindca in casa am in permanenta cel putin 15 soiuri diferite de ceaiuri. Si imi cam place orice fel de ceai, fie ca vorbim de ceaiurile din plante (primavara mergem in fiecare an sa culegem flori de tei, iar coditele de cirese nu se arunca niciodata la noi in casa), de fructe sau ultimul, dar cu siguranta nu cel din urma, ceaiul „ceai adevarat”, acela obtinut din frunzele de ceai.

In povestea de azi despre acesta este vorba, despre frunzele de ceai si ceea ce se poate face cu ele in afara de a le transforma in ceai de baut. Si daca deja se cunosc proprietatile benefice ale ceaiului, cineva s-a gandit sa creeze o linie intreaga de produse de ingrijire a corpului si a fetei utilizand exclusiv infuzia de ceai ca ingredient principal, in locul apei. Este vorba de Teaology, un brand inca tanar pe piata dar care, din punctul meu de vedere promite foarte mult, mai ales ca exista enorm de mult potential de dezvoltare pe aceasta zona.

Revenind la ceaiul nostru cel de toate zilele, sa stiti ca toate tipurile de ceai provin de la aceeasi planta: Camellia sinensis sau arborele de ceai, un copacel vesnic verde care creste atat la altitudini mici, cat si la altitudini inalte, atat in climat cald, cat si in climat umed, dar care este specific zonei Asiei. Ceea ce diferentiaza varietatile de ceai este in primul rand procesarea (Wikipedia) – gradul de vestezire si oxidare.

Care sunt particularitatile fiecarui tip de ceai pe zona de cosmetica (verde, alb, negru si oolong)?

Ceaiul verde: Doua cesti contin mai multa vitamina C decat 7 portocale. Bogat in EGCG, antioxidant mai puternic decat vitamina E.

Ceaiul alb: Aceasta varietate de ceai contine cea mai mare cantitate de catechine anti oxidante, deoarece este extras numai din muguri si cele mai tinere frunze.

Ceai negru: Bogat in cafeina, theobromina si theaflavine, cu actiune anti oxidanta si stimulatorie.

Ceai albastru: Combina efectele antioxidante ale ceaiului verde cu efectele de stimulare ale ceaiului negru.

Ce inseamna pana la urma TEA INFUSION SKINCARE™? O tehnologie unica de extractie a ingredientilor activi din patru tipuri de ceai printr-un proces special de infuzare a frunzelor. TEA INFUSION SKINCARE este un concentrat pur de polifenoli antioxidanti, care sunt printre cele mai eficiente ingrediente active in tratamentele anti oxidante si anti imbatranire. Contributia lor la eliminarea semnelor de imbatranire cauzate de actiunea radicalilor liberi (molecule care deterioreaza celulele pielii si genereaza majoritatea ridurilor 4 din 5) este majora. Ceaiul are in compozitie mai mult de 30% polifenoli, cea mai mare concentratie din natura, garantand o putere anti oxidanta de 200 de ori mai mare decat cea vitaminei E. Polifenolii continuti in ceai se numesc CATECHINE si, pe langa efectul lor anti oxidant, potenteaza efectele benefice ale altor factori cu actiune anti oxidanta si anti imbatranire asupra corpului uman. Catechina cea mai eficienta este extrasa din ceaiul verde si ceaiul alb si se numeste generic epigallocatechin gallate (EGCG).

 

 

Ce mai contin produsele Teaology? Uleiuri vegetale, ingrediente naturale active, uleiuri esentiale, extracte naturale

Ce nu contin? Parabeni, uleiuri minerale, SLS (Sodio Laureth Sulfate), ftalati, culori sintetice, procesatori formaldehidici

Produsele puteti gasi deja in magazinele Douglas, in exclusivitate pentru Romania, din ce am testat pana acum va recomand cele doua scrub-uri, cel de fata si cel de corp,  tonicul cu infuzie de ceai negru si trandafir si masca pentru ochi cu ceai alb.

Dincolo de parfumul si aromele ce ies din fiecare borcanas, din ce am testat pe mana la eveniment, cremele au niste texturi prietenoase si foarte fine (nu as fi crezut in urma cu cinci ani ca voi ajunge sa deosebesc dupa „finete” o crema de calitate de una mai putin buna!) care nu incarca pielea, insa nu ma pot pronunta inca care e mai buna (cel putin pentru tipul meu de piele mixt si ultra deshidratat), fiindca nu am incercat produsele pe cel putin 2-3 zile pentru a da un verdict.

Aici aveti toata gama de produse Teaology  disponibila in acest moment la Douglas. Si mai jos momentul narcisist de la eveniment :)