Bogdana v-a povestit despre tatuajele ei si eu v-am promis ca va voi spune si povestea mea. Nu prea stiu cum, mai bine zis cu ce sa incep. Eu am multe tatuaje, mult mai multe decat Bogdana si mai am destule idei si chiar si programari facute pentru urmatoarele sedinte de tatuat.

Totul a inceput cu un tatuaj dedicat copiilor in care am vrut sa surprind initialele si data lor de nastere. Imi amintesc ca am ajuns la Teo care atunci avea salonul undeva in spatele fostului magazin Adam, am facut cunostinta si apoi ne-am asezat si i-am povestit pur si simplu ce imi doresc. Am ajuns la detalii la care eu nu ma gandisem cum ar fi, tipul fonturilor sau grosimea acestora si am stabilit ca ne vedem peste 1 saptamana si ca pana atunci Teo va desena ceea ce eu imi doream/imaginam. Pe vremea aia programarile pentru intalniri erau facute de Andrei, fratele lui Teodor Isfan, un baiat foarte jovial, comunicativ si simpatic, pasionat de….magie (a trecut chiar si pe la “Romanii au talent” si intre timp Andrei a ajuns un magician de succes in Anglia).

Am asteptat cu nerabdare urmatoarea intalnire. Atunci cand am ajuns din nou la Machina Electrica (asa ii gasiti pe Irina, Teo si Coma pe facebook), desenul cu tatuajul meu era deja pregatit si era mult mai ok decat ceea ce imi imaginasem eu. A urmat sesiunea de tatuat si in timpul acesteia am stabilit impreuna cu Teo detaliile pentru urmatorul tatuaj care a fost o cruce celtica.

Apoi, i-am spus lui Teo ca imi doresc sa imi tatuez o leoaica (Bogdana) impreuna cu trei pui (Radu, David si Rebecca) pe mana dreapta. Desi este printre cele mai vechi tatuaje pe care le am, cred ca leoaica este in continuare piesa mea de rezistenta :).  Este tatuajul meu in care se vede cel mai clar mana de pictor pe care o are Teodor. Si da, e adevarat si nu am spus-o eu primul, de fapt Teodor nu tatueaza ci picteaza povesti pe piele.

Si in cazul meu toate cele 18 tatuaje pe care le am pana acum, au in spate, fiecare, cate o poveste, un simbol, o idee.

Dupa leoaica, la mine au urmat doua simboluri dacice apoi am facut o pauza mai lunga. Intre timp, Industrial Tatoo s-a mutat intr-un nou sediu acolo unde ii gasiti si acum, si despre programari si intalniri discutati cu Irina, jumatatea lui Teodor care face si cea mai buna cafea pe care eu am baut-o vreodata in Bucuresti.

Cand am reluat sesiunile de tatuat nu ma gandeam ca voi ajunge in cateva luni aproape sa nu mai am loc pe maini pentru alte desene. Am inceput cu un text pe care il are tatuat si Bogdana, apoi cu o bratara dupa care ideile au navalit pur si simplu iar discutiile pe care le-am avut impreuna cu Teo si Irina nu au facut altceva decat sa imi hraneasca imaginatia. Copiii au creat si ei, fiecare, cate un desen pe care apoi Teo mi l-a tatuat pe spate.

Un alt tatuaj cel putin la fel de spectaculos ca si leoaica este un portret al Bogdanei. Teodor m-a surpins efectiv cu felul in care l-a realizat iar ceea ce a iesit a fost mult, foarte mult peste asteptarile mele.

La final, pur si simplu m-am lasat pe mana lui Teo spunandu-i doar ca vreau niste linii care sa uneasca si sa delimiteze in acelasi timp toate tatuajele pe care le am. A iesit ceva extrem de misto, ceva care atrage mereu multe priviri si multe intrebari.

Asa cum va spuneam la inceputul articolului, idei si povesti mai am, pe unele din ele deja le-am discutat impreuna cu Teo si Irina si am facut si niste programari pentru Septembrie. Septembrie pentru ca pana atunci la Machina Electrica este aproape full, va fi si vacanta iar Teo va pleca pentru doua luni sa tatueze in Amsterdam. Pe baricade va ramane doar Coma, colegul lui Teo, care este si el la randul lui, extrem de talentat, simpatic, apreciat si cautat pentru lucrarile pe care le realizeaza.

Trebuie sa stiti ca daca vreti sa ajungeti la Industrial Tatoo, mai intai e obligatoriu sa sunati pentru a va programa la o intalnire in care doar veti discuta despre ceea ce va doriti sa va tatuati, despre ideile si povestile voastre. Pentru a intelege de ce este nevoie de acest lucru, am sa-l citez in continuare pe Teo: „….imi dau silinta sa intepretez ce vor oamenii cu dorinta mare de a le placea si lor. Pielea noastra este ca o panza pe care pictezi in ulei.”

Cam a asta a fost povestea tatuajelor mele. De fapt povestea povestilor mele pe care Teodor Isfan mi le-a pictat pe piele!