Acum cateva saptamani am primit o provocare extrem de interesanta. Am fost intrebati mai intai ce inseamna pentru noi ca familie cu trei copii si trei catei sa “te simti ca acasa”. Raspunsul initial a venit rapid si am explicat ca acasa pentru noi inseamna in primul rand locul in care copiii nostri se simt ok, indiferent ca vorbim de apartamentul in care locuim sau de alte locuri din Romania sau din alte tari pe care le vizitam. Acasa pentru noi inseamna si Bucuresti si Thassos unde am ajuns sa petrecem mai bine de 1 o luna pe an, dar mai inseamna si Magura sau Galtur.

Urmatoarea intrebare legata de cele mai importante criterii dupa care alegem o casa ne-a facut sa recalibram oarecum raspunsul nostru, chiar daca copiii au ramas cumva generatorii principali ai tuturor aspectelor care ne-au facut si ne fac sa alegem un loc in care sa locuim chiar si pentru o perioada mai scurta.

Revenind la provocare :), trebuie sa recunosc ca noua, ca familie, ne cam plac provocarile. Eu si Bogdana suntem intr-un fel construiti astfel incat din timp in timp avem nevoie de putina adrenalina in viata noastra. Asta ca sa intelegeti mai bine, poate insemna un proiect nou pornit de la zero pur si simplu, o excursie sau o vacanta impreuna cu copiii intr-un loc aflat la mii de kilometri departare, renovarea casei intr-o luna sau chiar decizia de a adopta 3 catei deodata fara ca inainte sa discutam prea mult si fara a mai avea catei sau alte animale in casa pana in acel moment. De obicei, in cazul provocarilor nu prea stam mult la discutii, uneori e nevoie doar de cateva cuvinte si de un schimb de priviri si decizia e luata.

Asadar, atunci cand cei de la Storia ne-au lansat propunerea de a incerca 3 case in 3 zile diferite, am acceptat fara a sta mult pe ganduri. Ideea ni s-a parut extraordinara si iesirea din zona noastra de confort generata de punerea in aplicare a acestei idei a functionat ca un trigger in luarea deciziei de a ne implica in proiect.

In plus, undeva in luna August, dupa Summerwell, casa noastra va intra intr-o renovare mai ampla pe care vrem sa o finalizam pana la inceputul scolii copiilor. In acea perioada o sa avem nevoie de variante pentru a ne reloca temporar, asa ca platforma celor de la Storia ne poate fi de mare ajutor.

Storia.ro a fost lansat de OLX in august 2016. In acest moment, pe site se gasesc peste 100.000 de oferte pentru locuinte in imobile noi sau in blocuri deja construite. Platforma este folosita in mod activ de peste 1000 de agentii imobiliare sau dezvoltatori.

Noi am folosit Storia pentru a gasi 3 apartamente diferite, ce corespund cat mai multor din criteriile noastre de alegere a unei locuinte. In acelasi timp am zis de la bun inceput ca ar fi bine sa incercam sa “testam” zone cat mai diferite din Bucuresti:

  1. Apartament 1 – situat in zona de central nordica a Bucurestiului, aproape de parcul Herastrau si cu un acces facil catre zonele in care isi pot desfasura activitatile copiii nostri
  2. Apartament 2 – situat intr-o zona mai verde si mai putin poluata din Bucuresti, bineinteles cu acces catre tot ce ar putea insemna scoala si timpul de dupa scoala pentru Raducu, David si Rebecca
  3. Apartament 3 – situat cat mai aproape de locul in care noi locuim in acest moment, o zona cu care suntem obisnuiti si noi si copiii nostri

In “simularea” (desi ne-am luat foarte in serios rolul de cautatori, tinand cont de ceea ce am spus mai sus) noastra am tinut cont in primul rand de ideea de confort pentru copiii nostri. Asta a insemnat (dar nu a fost obligatoriu):

  • minim doua dormitoare doar pentru ei (unul pentru Rebecca si unul pentru baieti)
  • o camera (poate fi si sufragerie) mare in care sa se poata juca si sa putem depozita cumva toate jucariile si mai ales zecile de machete Lego pe care le avem
  • zona linistita, eventual un parc sau o zona verde aflata in imediata apropiere a casei
  • soliditatea si calitatea constructiei
  • proximitatea scolilor si drumul (felul in care se poate ajunge la ele) pana la ele – aici preferam ca drumul sa fie facut pe jos de copiii nostri si sa nu existe foarte multe locuri in care ei sa fie nevoiti sa traverseze
  • tot referitor la scoli, un alt criteriu important desi poate parea oarecum subiectiv si greu de evaluat, ar fi cel legat de calitatea procesului de invatare din cadrul acelor scoli
  • locuri aflate in vecinatatea locuintei si in care copiii nostri pot desfasura activitati extrascolare
  • proximitatea magazinelor cu produse alimentare

Ce alte criterii am mai avut in vedere?

  • doua locuri de parcare
  • etajul la care se afla locuinta
  • existent unei terase sau a unui balcon mai mare
  • accesul catre punctele principale de atractie din oras
  • spatii de depozitare gen boxa – mai ales pentru cele 5 biciclete ale noastre, schiuri si echipamentul de iarna
  • zonele interioare, lift, acces in locuinta, spatii comune si intretinerea acestora
  • calitatea finisajelor interioare

Urati-ne succes si stati pe aproape! In zilele ce urmeaza o sa aflati cum a fost in aventura noastra in care am pornit acceptand provocarea celor de la Storia.

 

Sursa foto: Storia.ro