Fix acum o saptamana urcam aceasta poza si recunosc ca nu m-as fi asteptat la asa val de reactii si de povesti similare cu povestea sprancenelor mele.

De atunci, chiar daca au trecut cateva zile, sprancenele mele au capatat/primit o noua forma si implicit o noua viata, iar mie inca nu imi vine sa cred cand ma uit in oglinda si le vad :)

Undeva in urma cu vreo douazeci de ani cred ca am „intrat” prima oara in ele. Nu eu, ci evident o cosmeticiana, una in care aveam incredere si pe care o cunosteam de ceva timp. Mama ma amenintase tot liceul sa nu cumva sa imi fac ceva la sprancene, intrucat din perspectiva ei erau pur si simplu perfecte. Erau mostenire din partea tatei, erau groase, definite, negre, stufoase, Albulescu style, iar mama trecuse saraca prin anii ’80 perioada in care s-au purtat sprancenele ultra subtiri si moda lasase urme adanci in sprancenele ei si efectiv nu concepea sa ma vada si pe mine cu ele ciopartite. Eu nu eram complet multumita de ale mele, mi se pareau prea groase, prea „evidente” (mereu am avut aceasta parere despre mine cum ca as avea toate trasaturile „augmentate”, de la nasul foarte borcanat, la buzele prea carnoase – acum le iubesc) si mi le doream „arcuite”, ca in reviste.

De aici a inceput un iures, cu experimente, cu tot felul de cosmeticiene, unele mai bune, altele mai putin bune. A culminat acum vreo patru sau cinci ani cu un moment in care mi-am zis „gata! nu mai pensez nimic!”. Si un an de zile nu le-am mai pensat deloc, dar deloc. Bonus, le-am dat constiincioasa cu ulei de ricin, in toata perioada. Efect zero. Dupa un an de zile mi-am facut programare la un salon dedicat, cu ditamai reputatia mondiala-globala-universala. Am ajuns acolo, am fost pusa pe un scaun, mi s-a pus sablonul pe sprancene si pac pac, mi-au fost tunse, pensate si la final date cu creionul.

„Reveniti peste trei saptamani” mi s-a spus cu voce seaca.

Trei saptamani mai tarziu procedura s-a repetat, iar eu am plecat de acolo cu ochii plini de lacrimi de frustrare, fiindca aratam ca si cum cineva ar fi colorat cu creionul pe fata mea si tot efortul meu din ultimul an se dusese pe apa sambetei.

De atunci eu nu am mai lasat pe nimeni sa se atinga de sprancene, desi am avut destule interpelari, mai ales cand imi faceam tratamente cosmetice.

„Nu vrei sa iti pensez sprancenele?”

„Nu, multumesc”

„Nu intru in ele, doar iti dau o forma cat de cat” – expresie care ma transforma intr-un arici autentic.

Nu zic cu cata ezitare am acceptat acum doua saptamani propunerea Ancai de a testa serviciile Brow Bar & More, pe care o cunosc de niste ani buni si pe ale carei recomandari merg cu cea mai mare incredere. Nu zic de cate ori am vrut sa renunt si numai un foarte mare sentiment de rusine m-a impiedicat. Si nu zic de cate ori nu mi-am dat castane in cap la gandul ca dupa ce ma bag eu cu sprancenele la inaintare, mai iau inca doua femei cu mine. Si totusi, asigurarile Ancai ca experienta Brow Bar & More este ALTCEVA decat tot ce am experimentat eu pana acum au avut darul de a ma linisti si de a astepta intr-un final cu mai multa curiozitate si nerabdare, decat cu teama si stres.

Informatii extraordinar de multe nu am gasit. Inca nu au un site, doar paginile de facebook. Stiu insa ca e un business privat, nu e o franciza (desi, vorba Oliviei, totul este atat de bine organizat si de optimizat la nivel de activitati si proceduri, incat am fi putut jura amandoua ca business-ul este o franciza) si ca ownerii sunt din Moldova. De fapt, pe Alina am si avut onoarea de a o cunoaste, mi s-a parut cel putin la fel de emotionata ca si mine cand am facut cunostinta.

Ce s-a intamplat, totusi pe parcursul sedintei? Pai in primul rand am stat de vorba. De fapt am stat de vorba non stop, despre vrute si nevrute: o mica istorie a sprancenelor mele, ce as vrea eu de la ele, care mi-s asteptarile, mi s-a explicat in detaliu ce se va intampla pas cu pas, ce se poate intampla intr-un orizont de timp de sase luni, daca revin cu regularitate in salon.

Din start m-am relaxat cand am auzit ca NU le subtiaza, ca NU le epileaza cu ceara, ca NU folosesc niciun sablon, ca NU le tund. Apropos de asta, chiar mi-au povestit fetele de acolo (fete care, by the way, se numesc „Brow Masters” o denumire care mi s-a parut la inceput un pic cam pompoasa, dar am realizat ulterior ca e foarte potrivita si deloc exagerata) ca tunsul face un mare deserviciu sprancenelor, fiindca ulterior sunt din ce in ce mai greu sa aranjat si de „stapanit” (o explicatie care mi s-a parut logica, tinand cont de cat de rebele au devenit sprancenele mele dupa ce le-am tuns).

In functie de particularitati se recomanda vopsirea, exista doua variante, cu henna si cu vopsea clasica. Henna are avantajul de a ramane si pe piele si astfel le da un plus de volum si de vizibilitate. Mie insa nu mi-a suras, asa ca am mers pe varianta cu vopseaua clasica. De ce e importanta vopsirea? Mi s-a explicat ca, in timp, de la pensat, firele care cresc la loc cresc in mare parte decolorate si de aici apare si senzatia noastra ca ne pierdem sprancenele, iar prin vopsire nu facem altceva decat sa le redam culoarea inapoi.

La final, pentru cine doreste, se efectueaza si un machiaj al sprancenelor, mai usor sau mai accentuat, in functie de preferintele clientei. Eu l-am vrut redus la maxim, fiindca am vrut sa vad rezultatul final cat mai aproape de natural. Rezultatul final il vedeti mai jos in comparatie directa cu ce podoabe aveam deasupra ochilor la inceputul sedintei.

Una peste alta, ca o concluzie personala, mersul la Brow Bar & More este una din cele mai bune decizii luate pe zona de estetica corporala din ultimii douazeci de ani si cu rezultate cel putin la fel de „mindblowing” ca si efectul IPL-ului.

Daca il recomand?

Fara doar si poate DA si rar am asa o siguranta si relaxare cand recomand un serviciu sau un produs. Si sa fiti sigure ca voi mai povesti, fiindca am primit si niste promisiuni de acolo, ca in timp sprancenele mele vor reveni la gloria de odinioara si vreau sa documentez si experienta asta.

Va las la final cu o serie de imagini, nu inainte de a va da si niste preturi orientative:

Modelarea sprancenelor este la pret de 80 RON (se ofera discount la fiecare 3-4 saptamani 25% pentru modelare)

Modelarea + vopsirea (vopsea) este la pret de 95 RON

Modelarea + vopsirea henna este la pret de 110 RON