Cu cateva zile inainte de inceperea noului an scolar ne-am hotarat ca e momentul sa facem un lucru pe care ni-l propusesem de ceva vreme dar am ezitat si evitat sa il facem: curatenie in camera de joaca si sortarea jucariilor, plusurilor si cartilor copiilor. Am tot ocolit momentul gandindu-ne cum sa abordam problema :)

Am reusit sa ii mobilizam surprinzator de usor si pe copii si impreuna ne-am apucat de treaba gandindu-ne ca in maxim 2 ore totul va fi gata. Am stat cu ei de vorba, le-am explicat din nou ca sunt multe lucruri de care nu mai au nevoie si unele, cele in stare de folosire, le vom da altor copii iar altele, cele deteriorate, le vom arunca. Le-am spus ca deciziile sunt in primul rand la ei dar trebuie sa se gandeasca bine si sa isi stabileasca niste criterii pe baza carora sa hotarasca la ce renunta si la ce nu. Am scos niste sacose si saci de plastic pentru depozitarea lucrurilor de dat si de aruncat si ne-am apucat de treaba.

Socoteala noastra cu cele 2 ore alocate nu s-a prea potrivit. In primul rand pentru ca am estimat gresit cantitatea de jucarii, plusuri si carti, iar in al doilea rand pentru ca in marea majoritate a timpului Radu, David si Rebecca s-au jucat redescoperind vechile jucarii uitate prin dulapuri. Se opreau din joaca doar atunci cand noi ii intrebam, cu astea ce faceti, le dati sau le opriti?

Pana la urma am scos-o la capat, am reusit sa reorganizam mare parte din spatiile de depozitare dedicate copiilor si la finalul primei zile (cele 2 ore estimate de noi s-au intins pe parcursul a doua zile :)) aveam doi saci plini cu obiecte de aruncat, 7-8 sacose pline cu jucarii de dat, in stare buna pentru diferite categorii de varsta si multe animale de plus. Zona de carti inca nu am reusit sa o finalizam in totalitate.

Am inceput sa ne gandim unde putem sa dam sau sa ducem jucariile si in aproximativ 48 ore ele erau bucurau deja alti copii.

Problema pe care am avut-o a fost in privinta cartilor, carti pentru toate varstele, incepand cu carti de colorat si terminand cu colectii dedicate invatarii limbii engleze si diferite enciclopedii. Daca in privinta jucariilor, am donat totul, recunosc ca in ceea ce priveste cartile, primul gand a fost acela de a incerca sa le vindem, iar din banii obtinuti sa cumparam in timp alte lucruri pentru Radu, David si Rebecca.

A fost momentul in care mi-am adus aminte de platforma OLX pe care nu o mai folosisem din vremuri destul de indepartate. Am intrat pe site, in mai putin de 5 minute mi-am facut un cont de utilizator si apoi am inceput sa studiez sectiunile site-ului pentru a gasi categoria cea mai ok in care sa postez anuntul meu. Am ales rapid sectiunea Mama si copilul. De apreciat faptul ca pe cat este de simplu, site-ul este extrem de intuitiv si foarte logic organizat, practic, fie ca vinzi, fie ca iti doresti sa cumperi ceva, e de ajuns sa accesezi prima pagina si vei intelege rapid ce ai de facut, in ce sectiuni si categorii trebuie sa cauti.

Adaugarea anuntului merge si ea foarte rapid, noi am ales sa postam in subcategoria “alte produse copii”. In timp ce postam anuntul ne-am schimbat si decizia initiala de a vinde produsele si am hotarat sa le oferim gratuit dupa ce am observat ca platforma OLX ofera si aceasta posibilitate.

Cel mai complicat lucru din tot procesul a fost acela de a face poze produselor si apoi de a le trimite pe calculator de unde ulterior le-am urcat in platforma OLX. La final mi-am dat seama ca puteam face acest lucru mult mai usor direct din telefon.

Am postat anunturile, le-am dat si un share, desi in cazul produselor oferite gratuit nu prea e nevoie de asa ceva si am inceput sa asteptam. Daca doriti produsele oferite de noi, trebuie sa ne contactati prin intermediul platformei OLX, iar anunturile le gasiti aici:

Colectie „Prima mea Enciclopedie”

Colectie carti cu audio book – povesti Disney

Colectie carti Strumfii si Tom&Jerry

Despre experienta propriu-zisa si interactiunea cu potentialii beneficiari ai produselor oferite de noi, despre mai multe facilitati si modalitati de promovare oferite de platforma OLX, promit sa va povestesc intr-un articol viitor, cat mai curand.

Una peste alta, prima noastra experienta cu OLX a fost una mai mult decat ok si platforma ne-a ajutat sa ne atingem obiectivele (daca pot spune asa) de a elibera rafturi in dulapurile copiilor, de a-i responsabiliza oarecum pe copiii nostri si nu in ultimul rand de a face fericiti si alti copii.

Nu uitati ca pe OLX este in desfasurare partea a doua a campaniei #bebebine, o campanie foarte faina, prin care puteti castiga o ditamai indemnizatia, daca postati anunturi in categoria Mama si copilul :) Detalii complete aveti direct pe Indemnizatia OLX.