V-am povestit deja despre initiativa celor de la Petrom, aceea de a crea din fotografii cel mai frumos steag din Romania. V-am povestit si despre proiectul de la scoala lui Raducu si a lui David ce are legatura cu ziua nationala a Romaniei. La propunerea lui David, primar in scoala lui in aceasta saptamana, cu ajutorul doamnelor invatatoare, s-a hotarat ca fiecare clasa sa primeasca cate o culoare – rosu clasa zero, albastru clasa intai si galben clasa a doua, iar copiii sa aduca de acasa obiecte in culorile respective.

Entuziasmul baietilor nostri de a cauta diverse elemente din care sa realizeze un steag cat mai frumos impreuna cu toti colegii de la scoala, a devenit molipsitor, fiindca marti seara li s-a alaturat si Rebecca in cautari, care i-a ajutat sa gaseasca cele mai potrivite elemente.

La Raducu a fost cel mai complicat pentru ca el si-a dorit un element complet albastru si nu orice fel de albastru, ci exact nuanta pe care a vazut-o el pe steag. Dupa indelungi cautari si razgandiri, ceva agitatie si pe alocuri si ceva frustrari si nervisori s-a oprit la piesele lego de culoare albatra.

David si-a ales un tricou al nationalei de fotbal. Amandoi au avut grija sa isi puna in piept insignele cu steagul Romaniei si inainte de culcare si-au pregatit cate o punga in care au pus obiectul colorat ales, cate un mini steag si un obiect, pe care si l-au ales tot singuri, ce simbolizeaza Romania. Rebecca si-a luat si ea insigna, a pus-o pe geaca si intr-o punga a pus o ie a Bogdanei cu care sa se imbrace la scoala in partea a doua a zilei.

In plus, toti trei au insistat si ne-au ajutat sa alegem fotografiile pe care sa le urcam pe site-ul Petrom. Alegerea fotografiilor a mers destul de lin si a fost relativ usoara, chiar daca a durat ceva, la cate imagini am tot strans de prin vacantele noastre in tara. Am pornit de la ideea ca Romania este o tara plina de locuri frumoase, pe unele din ele vizitandu-le si noi impreuna cu copiii. Atunci cand i-am intrebat care sunt locurile din Romania ce le-au placut cel mai mult pe primul loc a iesit la o distanta destul de confortabila, Magura, asa ca doua din fotografiile alese sunt de acolo iar cea de a treia este tot din Ardeal, din zona Clujului.

Ce a iesit din proiectul nostru puteti vedea mai jos:

 

 

Cat despre proiectul de la scoala, nu avem poze, insa avem ceva si mai dragut, mesajul lui David pentru Romania, de ziua ei si desenul pe care il va tine David maine la parada :)

Pana pe 01 Decembrie mai aveti si voi timp sa urcati fotografiile voastre, cu Romania voastra, pe site-ul www.steagulmeu.ro.