Vineri am comandat pentru prima oara de pe noul site al celor de la Mega Image. Am comandat apa, multa apa plata produsul care la noi in casa se consuma in cantitati foarte mari.

Copii beau de ceva vreme apa de la Cheile Bicazului, iar noi preferam apa Devin (nu dati cu pietre, eu zic ca este mult, mult mai buna si mai curata decat multe alte ape de pe la noi). Ajunsesem sa fac cate 3-4 drumuri pe saptamana la Mega-ul de langa noi, doar pentru a cumpara apa plata pentru copii. Cheile Bicazului este o apa pe care uneori nu o gaseam in rafturi si trebuia sa merg la alt magazin. Daca mai adaug la asta si faptul ca apa trebuie urcata pana la etajul doi, pe scari, fiindca nu avem lift, cred ca intelegeti de ce am ales sa o comand online.

La o prima vedere site-ul Mega Image este unul extrem de simplu. Parca in spatele lui este o platforma pe care probabil sunt dezvoltate magazinele online ale grupului Delhaize peste tot in lume, iar la noi au adaptat doar continutul. Dupa parerea mea, clar mai e mult de lucru la el cel putin din perspectiva “usability”. Unele din meniuri nu prea au legatura cu logica (cel putin a mea) si trebuie sa cauti produsele folosind campul special pentru cautari. De exemplu, berea noastra preferata – Silva Pale Ale este in sectiunea, bere/specialitati. Rara de la Purcari, lipseste de pe site si asta e iarasi un lucru care nu mi-a placut :).

Altfel, gama de produse este extrem de variata, pentru Bucuresti cel putin, Mega Image spune ca este disponibila intregul sortiment de produse. Pentru cei din provincie sunt excluse produsele proaspete si cele congelate pentru ca ele necesita conditii de depozitare si transport speciale.

Dupa ce adaugi un produs in cos, iti apare un + in dreptul cantitatii, dar daca apesi pe el, textul “1 cantitate”, nu se modifica desi pretul creste si cantitatea la fel.

Crearea de cont mi-a dat si ea niste batai de cap, dar pana la urma m-am descurcat. Ceea ce este cu adevarat ok, este faptul ca ti se ofera posibilitatea de a alege daca doresti sa iti ridici singur produsele dintr-un magazin – exista o lista, dar pe ea nu era nici un magazin care sa fie pe langa noi sau sa iti fie livrate produsele acasa – atentie, exista taxa de livrare de 20 de lei, pentru comenzi mai mici de 250 de lei. Daca selectezi livrarea la domiciliu, iti poti alege si un interval orar in care sa fie livrata marfa, iarasi o chestie foarte ok.

Dupa ce am inregistrat comanda am primit vreo 3-4 emailuri cu statusul comenzii, ultimul din ele, in care eram anuntat ca produsele au plecat spre mine, fiind primit ieri dimineata.

Partea cea mai interesanta de abia acum a inceput. Curierul m-a sunat cu 5 minute inainte de ajunge, respectand intervalul orar pentru livrare pe care eu il alesesem (cum NU au facut niciodata pana acum cei de la Sameday, curierul celor de la Emag), pentru a verifica daca sunt acasa. Apoi a sunat la interfon si a urcat cu prima lada in care era apa plata comandata de noi. M-am oferit sa il ajut dar mi-a explicat extrem de politicos ca e treaba lui si ca eu in calitate de client, atat timp cat am platit livrare la domiciliu, trebuie sa stau sa astept sa mi-o aduca la usa apartamentului. Ba mai mult m-a intrebat daca nu vrea sa ma ajute sa o car in casa, la locul de depozitare. Au mai urmat doua drumuri pana la etajul doi cu lazi pline de apa plata. Printre sticlele de apa, intr-un din lazi era si o cutie patrata cu sigla Mega Image pe ea. Am intrebat ce e cu acel produs pentru ca eu nu l-am comandat .

Curierul mi-a explicat ca este un cadou de la Mega pe care l-am primit pentru ca sunt intre primii clienti care comanda de pe noul lor magazin online.

Ce era in cutie, puteti sa vedeti in fotografiile de mai jos. Mie unul mi s-a parut mai mult decat ok initiativa celor de la Mega si toata experienta pe care am avut-o cu aceasta prima comanda on line pe site-ul lor.

Cred ca, cel putin in perioada urmatoare, una foarte aglomerata pentru cumparaturi, comenzile online facute direct in supermarketul online va vor scuti de multe batai de cap. Si poate daca va grabiti, cine stie, primiti si voi un cadou de la ei.

Acesta nu este un articol publicitar, ci prezinta exclusiv propria noastra experienta cu magazinul online al celor de la Mega Image.

Sursa foto