Mai e putin si se apropie saptamana Martisorului. Trebuie sa recunosc deschis faptul ca pana acum cativa ani, ca sot si mai ales ca tata de doi baieti, apropierea acestei perioade a anului imi dadea ceva fiori. Asta se intampla nu pentru ca numarul martisoarelor si al florilor cumparate se inmultea de la an la an, ci pentru simplul motiv ca nu imi place si nu mi-a placut niciodata sa merg in aglomeratie pentru a cauta martisoare impreuna cu alte cateva sute de oameni.

Cum va spuneam lucrurile s-au schimbat de cativa ani. Am descoperit mai intai Targul Martisorului de la Muzeul Taranului Roman. L-am vizitat, la fel cum voi face si anul acestea, cu cateva zile bune inainte de 28 Februarie pentru a evita aglomeratia. Targul este deschis incepand de maine intre orele 10 si 18 iar accesul se poate face contra sumei de 4 lei.

In timp am descoperit si martisoarele cele mai frumoase si apreciate de doamnele carora le-am oferit si locurile si vanzatorii de martisoare de la care imi place sa cumpar, asa ca atunci cnd merg la targ, merg „direct la tinta”.

In primul rand sunt maicutele de la Pucioasa de la care am cumparat de-a lungul anilor, daca nu cele mai frumoase, cu siguranta cele mai dragi noua martisoare.Trebuie sa mergeti sa le vedeti nu vi le pot descrie in cuvinte. Sunt reprezentari discrete ale diverselor motive ortodoxe folosind diferite modele populare pentru decoratiuni.

Tot la Targul Martisorului mai gasiti si niste martisoare foarte simpatice, facute din taste (da, din astea de la care scriu eu acum), martisoare ce am observat ca sunt foarte indragite de copii.

In afara de targ noi mai luam martisoare create manual de la doua vechi si foarte bune prietene.

Martisoarele facute de colega mea de clasa din liceu, Ina Bradescu le gasiti in Pravalia cu martisore vesele. Cel mai bine este sa o contactati pe Ina pentru a afla detalii despre preturi si mai multe modele.

Daca doriti ceva mai deosebit pentru doamnele si domnisoarele din viata dumneavoastra, va recomand sa vizitati Duminica, intre orele 11.00 si 17.00 targul organizat de Antoaneta Opris si Chic Victim.

In afara de martisoare si eu si baietii mei mai oferim flori si uneori bomboane. Lui Raducu ii plac bomboanele de la Raffaello, iar lui David orice este cu ciocolata si de obicei cumparam Merci pentru fetele din clasa. Acum, sincer sa fiu, nu stiu si nici nu vreau sa aflu, cate bomboane dau fetelor si cate mananca ei impreuna cu prietenii lor din scoala :))).

Pentru flori, preferam lalelele sau zambilele si narcisele, de obicei puse in ghiveci. Bogdana, pe cele pe care le primeste, dupa ce infloresc, le muta in gradina si in timp am reusit sa cream in gradina niste zone care primavara se umplu cu narcise si zambile :). Florile le cumparam de la aceeasi florareasa de niste ani buni, dar o optiune foarte buna, deschisa non stop si neaglomerata daca alegeti orele serii, este piata de flori de la Cosbuc.

Va doresc o primavara usoara si frumoasa!