Pentru ca am fost plecati destul de mult in ultima perioada spre deosebire de alti ani, sezonul de alergare de primavara – vara pentru noi va incepe anul acesta, in mod oficial, abia duminica, odata cu Semimaratonul Bucuresti. Din motive logistice, dar mai ales din cauza faptului ca nu am avut timpul necesar pentru antrenamente, am zis sa nu fortam si vom alerga la cursa de 10 kilometri.

Anul acesta, la Semimaratonul Bucuresti vor participa peste 17.000 de participanti din 65 de tari. Evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua zile, 12/13 Mai, iar punctul central al evenimentului va fi, la fel ca in fiecare an, Piata Constitutiei.

Cursa principala, cea de 21 kilometri, va beneficia anul acesta de un traseu nou, spre nordul capitalei, pe bulevardul Kiseleff pana la Arcul de Triumf si apoi cu retur pe Calea Victoriei. Cei ce vor sa urmareasca cursa in direct o vor putea face pe www.bucuresti21km.ro/live si pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/ . In premiera pentru Europa, la cea de-a saptea editie a Semimaratonului Bucuresti, Volkswagen va lansa Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le ofera alergatorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor.

In continuare aveti cateva fragmente din comunicatul de presa oficial trimis de Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala din Bucuresti. La finalul comunicatului veti gasi si informatii foarte importante legate de restrictionarea traficului rutier pe perioada derularii competitiei.

Bucharest RUNNING CLUB anunta ca peste 17.000 de participanti din peste 65 de tari vor lua startul la cea de-a 7-a editie a Volkswagen Semimaratonul Bucuresti, care are loc sambata 12 mai incepand de la ora 10:30 si duminica 13 mai de la 08.15 in Piata Constitutiei.

Sambata 12 mai, incepand cu orele 12:30, la Cursa Copiilor, vor lua startul din Piata Constitutiei, toti copiii cu varste cuprinse intre 0-13 ani, fiecare categorie de varsta si gen va avea start diferit, coridorul de start fiind impartit pe sectoare, pe distante cuprinse intre 0,9-1,4 km. Copiii cu varste cuprinse intre 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei in intervalul 0-5 ani vor participa alaturi de parinti. Numarul maxim de participanti in cadrul Curselor Copiilor este 3600, iar pentru fiecare categorie de varsta si gen nu vor concura mai mult de 400 de copii. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica in dimineata zilei de sambata, 12 mai incepand cu orele 7:00 din Sport Expo (Piata Constitutiei) iar cei care nu s-au inregistrat online, dar vor sa alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Bucharest RUNNING CLUB anunta organizarea Curselor Copiilor in mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor si a premiilor bazate pe clasament. La sfarsitul Curselor Copiilor va fi organizata o tombola iar inscrierea se va face in ziua concursului prin completarea talonului de participare si depunerea lui in urna de pe scena amplasata in Piata Constitutiei. Fiecare categorie de varsta si de gen are alocata o urna speciala.Tombolele se desfasoara in data de 12 mai, in intervalul orar 13:00-16:00, separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen. 

Adolescentii cu varste cuprinse intre 14-19 ani vor putea sa concureze, sambata, 12 mai, la Cursa Adolescentilor pe o distanta de 2,5 km, incepand cu ora 10.30. Participantii se pot inregistra la Sport Expo DOAR in ziua cursei – sambata, 12 Mai – in functie de programul oficial. Alergatorii inregistrati online isi vor ridica kit-ul de participare in ziua de sambata, pana la ora 10.00 am. Kit-urile ramase nesolicitate, pentru care nu exista participanti inregistrati, se vor distribui la ora 10.00 am, celor prezenti si care vor dori sa alerge. 

Duminica 13 mai, vor avea loc cursele pentru adulti. La orele 08.15, vor lua startul alergatorii de la 10km Individual. La 9:45, incep cursele de 21 km OMV Petrom si Stafeta Scholl, formate la aceasta editie din echipe de cate 3 alergatori (7km+7km+7,1km), urmand ca la ora 13.00 sa fie dat startul Cursei Populare Vodafone Ca in fiecare an, pentru distanta de semimaraton –21,097 km vor fi prezenti si alti alergatori de elita din Kenya, Maroc si Etiopia.

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), informeaza ca in intervalul 12-13 mai va organiza cea de-a 7-a editie a Volkswagen Semimaratonul Bucuresti. Restrictiile rutiere se vor aplica astfel:

Sambata, 12 mai

  • bdul Unirii (ambele sensuri) intre bdul Libertatii si bdul I.C.Bratianu si bretelele adiacente Pietei Constitutiei, intre orele 06-30 – 19.00;
  • bdul Libertatii intre Calea 13 Septembrie si bdul Natiunile Unite intre orele 07.00 – 19.00;
  • bdul Libertatii (benzile 2 si 3) intre bdul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie intre orele 07.00 – 19.00;
  • bdul Libertatii intre breteaua Parchetului General si Ministerul de Finante incepand cu orele 19.00 – pana la orele 16.00 a zilei de 13 mai 2018
  • bdul Libertatii intre bdul Natiunile Unite si Splaiul Independentei (ambele sensuri) incepand cu orele 18.00 – pana la orele 16.00 a zilei de 13 mai 2018;
  • bdul Libertatii intre bdul Natiunile Unite si breteaua Parchetului General (banda 2 si 3) incepand cu orele 18.00 – pana la orele 16.00 a zilei de 13 mai 2018.

 

Traseele competitiilor de sambata, 12 mai precum si orele de start sunt descrise mai jos:

a.Cursa Copiilor intre orele 12:30 – 15:10 (pe categorii de varsta): START din Piata Constitutiei, breteaua Parchetului General, dreapta pe Bd. Unirii, intoarcerea la 450, respectiv 700 de metri fata de Piata Constitutiei, pe Bd. Unirii spre breteaua Parchetului General, la SOSIRE.

b.Cursa Adolescentilor, incepand cu ora 10:30: START din Piata Constitutiei, breteaua Parchetului General, Bd. Unirii, pana la intersectia cu Bd. Regina Maria, retur pe Bd. Unirii, pe breteaua Ministerului de Finante, dreapta pe Bd. Libertatii pana la intersectia cu Bd. Natiunile Unite, stanga pe Bd. Libertatii pana la intersectia cu Calea 13 Septembrie, retur pe breteaua Parchetului General la SOSIRE.

 

Duminica, 13 mai

  • incepand cu ora 04.00 se va face delimitarea culoarelor sportive si cele pentru urgente cu garduri si banda de catre organizator, fara inchiderea traficului rutier;
  • bdul Unirii (ambele sensuri) intre bdul Libertatii si bdul I.C.Bratianu si bretelele adiacente Pietei Constitutiei, intre orele 06-30 – 16.00;
  • bdul Libertatii intre Calea 13 Septembrie si bdul Natiunile Unite intre orele 06.30 – 16.00;
  • bdul Libertatii intre bdul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie (benzile 2 si 3) intre orele 06.30 – 16.00.
  • pe traseele curselor de 10km Individual si 21 km precum si pe strazile care acced in acestea in intervalul orar 07.30-15.00.

Traseele competitiilor de duminica, 13 mai precum si orele de start sunt descrise mai jos:

  1. Cursa de 10km Individual,incepand cu ora 08:15START – Libertatii  (segmentul cuprins intre Splaiul Independetei si Bd. Natiunile Unite), dreapta pe Splaiul Independetei, dreapta spre Piata Natiunile Unite, dreapta pe Bd. Natiunile Unite, stanga spre Piata Constitutiei, stanga pe bretea Parchetului General spre Bd. Unirii, intoarcere la rond Piata Alba Iulia, retur pe Bd. Unirii, dreapta pe I.C. Bratianu, stanga pe Str. Halelor, Splaiul Independentei, intoarcere la Pod Hasdeu spre Parcul Izvor, dreapta pe Bd. Libertatii spre Piata Constitutiei la SOSIRE.

 

  1. Cursele de 21 km OMV Petrom si Stafete Scholl,incepand cu ora 09:45START – Libertatii  (segmentul cuprins intre Splaiul Independetei si Bd. Natiunile Unite), dreapta pe Splaiul Independentei, dreapta spre Piata Natiunile Unite, dreapta pe Bd. Natiunile Unite, stanga spre Piata Constitutiei, stanga pe breteaua Parchetului General spre Bd. Unirii, intoarcere la rond Piata Alba Iulia, retur pe Bd. Unirii, dreapta pe I.C. Bratianu, stanga pe Str. Halelor, Splaiul Independentei (la intersectia cu Calea Victoriei se face schimbul 1 de stafeta), pana la intersectia cu Pod Hasdeu, dreapta pe Str. Vasile Parvan, stanga pe Str. Berzei, pe Str. Buzesti, dreapta pe breteaua spre Piata Victoriei, se intra pe Sos. Kiseleff pana la Arcul de Triumf, retur pe Sos. Kiseleff (in Piata Victoriei se face schimbul 2 de stafeta), pe Calea Victoriei pana la Cercul Militar National, dreapta pe Bd. Regina Elisabeta pana la Bd. Mihail Kogalniceanu, inainte de intersectia cu Str. Vasile Parvan, retur pana la Calea Victoriei, dreapta pe Splaiul Independentei pana la Pod Hasdeu, intoarcere pe celalalt sens pana la Piata Natiunilor Unite, dreapta pe Bd. Natiunile Unite si stanga pe Bd. Libertatii spre Piata Constitutiei la SOSIRE.

 

  1. Cursa Populara Vodafone, incepand cu ora 13:00: START – Libertatii  (segmentul cuprins intre Splaiul Independetei si Bd. Natiunile Unite), dreapta pe Splaiul Independentei, se face dreapta spre Piata Natiunile Unite, se intra pe Bd. Natiunile Unite, stanga spre Piata Constitutiei, stanga pe breteaua Parchetului General spre Bd. Unirii pana la intersectia cu Bd. I. C. Bratianu, retur pe Bd. Unirii, breteaua Ministerului de Finante, stanga pe Bd. Libertatii, in Piata Constitutiei la SOSIRE.

 

Sunt recomandate urmatoarele rute ocolitoare:

pentru relatia sud-nord (nord-sud) se poate face trecerea prin pasajul Unirea – bdul I.C.Bratianu – Piata Universitatii – Piata Romana – Piata Victoriei – bdul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Bdl Prezan – Piata Arcului de Triumf , Soseaua Kiseleff – Piata Presei Libere sau bdul Aviatorilor – continuare catre bdul Aerogarii – DN 1 ,

– Soseaua Mihai Bravu – Pasajul Muncii – Pasajul Bucur Obor- Soseaua Stefan cel Mare sau Soseaua Viilor – Soseaua Progresului – Soseaua Grozavesti – Pasajul Basarab – Soseaua Ion Mihalache – Piata Arcului de Triumf;

– Soseaua Bucuresti Ploiesti – Soseaua Kiseleff – Piata Arcului de Triumf – bdul Prezan – bdul Aviatorilor – Piata Victoriei – Piata Romana – Piata Universitatii – bdul I.C.Bratianu – Pasajul Unirea;

– Soseaua Bucuresti Ploiesti – bdul Aerogarii – strada Aviator Alexandru Serbanescu – bdul Barbu Vacarescu – Soseaua Stefan cel Mare – pasajul Bucur Obor – Soseaua Mihai Bravu – Pasajul Muncii – Soseaua Mihai Bravu – Calea Vacaresti;

Pentru relatia vest – est se recomanda prin Pasajul Unirii, Pasajul Victoriei sau Pasajul Basarab folosind rutele:

– bdul Regina Maria – str. 11 Iunie – bdul Marasesti – bdul Dimitrie Cantemir – Pasajul Unirea – bdul ICBratianu – Piata Universitatii – bdul Carol ;

-Soseaua Nicolae Titulescu – Pasajul Victoriei – bdul Iancu de Hunedoara – Soseaua Stefan cel Mare;

– Soseaua Grozavesti sau Vasile Milea – Pasajul Basarab – bdul Banu Manta – bdul Ion Mihalache – bdul Alexandru Averescu – Piata Arcului de Triumf – bdul Constantin Prezan – Calea Dorobantilor – Soseaua Stefan cel Mare.

Conducatorii auto care utilizeaza aplicatia pentru navigatie rutiera Waze, vor fi informati de desfasurarea Volkswagen Semimaratonul Bucuresti, despre perioada restrictiilor rutiere si segmentele supuse acestor restrictii cat si despre rutele alternative.

Bucharest RUNNING CLUB si Comunitatea Waze Romania se afla in al treilea an de parteneriat. Experienta dobandita in urma evenimentelor anterioare face ca aplicatia sa ofere in timp real inchiderile si deschiderile traficului gradual, pe masura ce traseul de alergare este eliberat.

Hartile traseelor competitiei pot fi accesate pe: http://www.bucuresti21km.ro/participants/course/

Sursa imagine: http://www.bucuresti21km.ro/viziunea-noastra/