Daca si voi v-ati saturat de elfi si oameni de zapada uriasi si gonflabili, de castele kitsch-oase din carton, de tarabele inghesuite la care se vand cel mai probabil numai produse „Made in China”, de „concertele” artistilor abonati la banii publici sa stiti ca exista foarte multe alternative mult, mult mai bune. Am incercat in cele de mai jos sa strangem pentru voi informatii despre evenimentele si targurile pe care chiar merita sa le vizitati si care sunt organizate in saptamanile urmatoare, incepand cu acest weekend:

Dichisar de Iarnă

Dichisar de Iarnă – Cel mai mare târg de handmade și design din București se întâmplă pe 8 și 9 decembrie la Impact Hub București. Dichisar este centrat în jurul unui număr limitat de designeri tineri foarte atent selecționați + activități extra din zona beauty & lifestyle. Bilete: 10 LEI, disponibile la intrare


V for Vintage

Are loc in perioada 8 – 9 Decembrie si este organizat la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35)
In cadrul evenimentului curatoriat de V for Vintageși V for Verdeveti gasi designeri și colecționari, bunătăți pentru oameni mari și minunății pentru cei mici, de la gourmet sau sugar free candies la cosmetice bio și lucruri atent meșteșugite.

Targul este deschis de la ora 11.00 pana la ora 19.00 iar biletul de intrare costa 15 lei.


Bounty Fair

Are loc in perioada 15 – 16 Decembrie in incinta Casei Universitarilor din Str. Dionisie Lupu 46iar programul de vizitare este 10.00 – 19.00 in ambele zile.

55 de artisti romani, doar brand-uri romanesti, aduc laolalta cele mai craciunistice cadouri cu
design special numai bune de așezat sub brad!

Intrarea costa 8 lei de persoana, pe zi. Biletul se achita numerar, la intrare iar copiii pana in 14 ani au intrarea libera.


NOEL– Targul cadourilor de designer

Peste o suta de designeri din Romania, Elvetia, Bulgaria, Grecia, Argentina, sunt pregatiti sa va ofere o calatorie fascinanta in lumea “cadourilor cu super puteri”
Selectie de design de obiect fresh, bijuterie contemporana, selectie fashion curatoriata, leather, beauty room (cosmetice), gourmet, arta, toate va asteapta de sambata 15 decembrie ora 11.00 si pana duminica 16 decembrie la ora 20.00 la The Institute Space – Cartierul Creativ, Bd. Dacia, nr. 12, București

Very cool vibes, great music, speciality coffee and more, in NOËL-lounge-ul special amenajat @The Institute Space – Bilet de intrare: 15 lei


MEZANIN MARKET@Palatul Universul

Mezanin Market va avea loc la Palatul Universul din strada Ion Brezoianu 23-25 in weekend-ul 8-9 decembrie dar si inainte de Craciun pe 22 si 23 decembrie.

Oameni creativi care fac lucruri faine, intr-un eveniment la care conteaza nu numai ce cumperi, ci și de ce, cum și mai ales ce emotie primesti la schimb –  acesta este sloganul evenimentului pe care cu siguranta ar fi pacat sa il ratati.


Christmas Maker Fair 2018

Targul se desfasoara in perioada 14-16 decembrie iar intrarea este libera.

Cel mai prietenos targ de Craciun din oras reuneste designeri, makeri si artizani romani, creatori de obiect si de bunatati sanatoase are loc la MATER pe Splaiul Unirii nr. 160, biblioteca de material.


ALEGRIA TARG – Editie de Craciun

Pe 15 – 16 Decembrie 2018 la Commons in strada Halelor, nr. 5, et. 1 va avea loc a 3-a editie a targului Alegria, editie de Craciun. Targ pentru parinti si copii, reuneste peste 20 de expozanti, antreprenori romani din diferite domenii.

Bilet intrare: 10 lei/persoana, copiii au intrare gratuita. Biletele se achizitioneaza la intrare iar plata se face doar cash.


ALT.Craciun 2018

Targul alternativ de Craciun revine intre 13-21 decembrie la ARCUB cu nume cool din muzica romanească si un targ de fashion, bijuterii, jucarii, accesorii si obiecte de design semnate de artisti autohtoni renumiti. Concerte altfel, design romanesc si cadouri asta va asteapta la a patra editie ALT.Crăciun.

PROGRAM TARG ALT.CRĂCIUN @PASAJUL GABROVENI
13-21 decembrie
Luni-duminică: 12.00 – 20.00
Accesul este gratuit!


Targul de Craciun al Ambasadei Germaniei 

Turta dulce, Stollen (cozonac german), vin fiert, carnati la gratar, voie buna, muzica (de Crăciun, desigur), prieteni, atmosfera de sarbatoare… toate acestea la Targul de Craciun al Ambasadei Germaniei, vineri, pe 7 decembrie, de la ora 16:00 pana la ora 20:00 , in parcarea de langa Ambasada Germaniei. Profitul incasat va fi donat unor cauze caritabile.


Band of Creators Winter Shop

În luna cadourilor, alege slow fashion!

În decembrie, designerii din Band of Creators te ajută să te pregătești din timp pentru sărbătorile de iarnă. Pe 8 și 9 decembrie, cei mai îndrăgiți creatori de haine și accesorii îți dau întâlnire la Band of Creators Winter Shop, la Point (str Eremia Grigorescu nr 10), și te ajută să alegi cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi, dar și pentru tine. Band of Creators Pop-up Shop va fi deschis la Point, sâmbătă și duminică, 8 și 9 decembrie, între orele 11.00 și 19.00.

Accesul se va face cu bilet de intrare în valoare de 10 lei sau pe bază de invitație. Mai multe detalii puteți găsi pe www.bandofcreators.com.


Alte targuri, evenimente si expozitii la care puteti merge sunt:

Expozitia Machete Trenuri la Muzeul Tehnic – cu siguranta foarte interesant pentru copii, noi o sa mergem probabil ca nu doar o singura data :)

Sneaker Industry X Printoteca 

Targul cu mesteri de la MTR

Targul Ozosep


La final, dar cel putin pentru noi, unul din cele mai importante evenimente din perioada Craciunului Spital de Centenar, eveniment la care insistam sa participati cat mai multi!

Sa gasim un rost in ceea ce facem. Cand ajutam, sa ajutam cu un tel, cand investim, sa investim cu sens, cand daruim, sa daruim cu suflet iar cand visam la viitor, sa o facem cu dedicare! – asa ne invita organizatorii evenimentului ce va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 18.00 in Clubul Expirat. Atunci va fi celebrate construirea Primului Spital de Oncologie Pediatrică și Radioterapie din România.

Vor fi prezenti multi oameni faini si va fi cu siguranta multa voie buna! Mancarea va fi pregatita de Marius Tudosiei, iar la sarbatoare vor participa si Cabral, Adi Despot, Andi Moisescu, Alex Stefanescu, Paula Herlo, Alex Dima.

Toti banii pe care o sa-i platiti pe bilet se vor transforma direct in caramizi pentru spital, asa ca eu cred ca e cea mai importanta ocazie din an pentru multi dintre voi de a darui din suflet!

Va spunem inca de pe acum Craciun fericit!