Ca tot e subiectul zilei. Dupa cum a spus si Alina, timpul asta este o suma a alegerilor pe care le facem in fiecare zi. Si sa am timp sa fac un lucru inseamna sa renunt la a face alt lucru. Acum de exemplu scriu, si sincera sa fiu m-as duce sa dorm. Copilul mic doarme si as putea sa fac si eu acelasi lucru ca imi pica ochii pe tastatura. Dar scriu. Iar la finalul zilei o sa spun ca nu am avut timp sa dorm, right? Sau ma pot duce sa dorm, si asa voi spune seara ca iar nu am avut timp de blog. In fine.

Ideea este ca am constientizat faptul ca trebuie sa scap din vedere anumite lucruri ca sa am timp pentru altele abia la copilul numarul 2. Criza de timp s-a declansat abia atunci. Atunci am realizat ca trebuie sa imi abandonez uneori copilul mare ca sa pot sta cu copilul mic. Si asa am inteles ca numarul 3 nu va mai veni. Pentru ca un al treilea copil ar face din primul un copil de sacrificiu. E ca o ecuatie matematica: x=24 e cea mai fericita varianta. x+y=24 deja micsoreaza intervalul de timp alocat fiecarui copil. x+y+z=24 deja mi se pare prea mult. Daca mai adaug in ecuatie si altele, deja este mult prea putin in opinia mea.

Tin minte cum toata copilaria mea am fost terorizata de mama care ma punea sa sterg praful si sa spal si sa sterg vasele. Eh, acum, vasele nu suport sa le spal sau sa le sterg. La mine in casa este ordine si curatenie. Luna. pentru ca asa am fost crescuta de mica, si cred ca as innebuni daca nu ar fi asa. Iar pentru asta o „urasc” pe mama uneori. Evident ca nu as putea face singura toate astea. Deci, da recunosc ca am menajera. Si cum ma stiu pe mine, e bine ca am menajera, ca altfel mi-as petrece fiecare clipa din zi facand ordine si curatenie.

Asta imi da timp pentru copii. Si chiar si asa, nu este timp enough pentru amandoi, pentru ca evident, amandoi sunt la varsta la cand au nevoie amandoi de full time attention.

Si automat ajung uneori seara franta, obosita, si cu spatele rupt in doua. Si ma intreb cand s-a dus ziua, si de fapt ce am facut eu toata ziua. Si cu dorinte de a mai socializa, de a mai iesi din casa, de a ma mai distra. Pentru ca mama, mama, dar mai sunt si altceva in afara de a fi mama. Mai am nevoie de o carte, de un film, de o piesa de teatru, de o iesire. De o discutie la o cafeluta, de o barfa mica. Si nu prin telefon, ca m-am saturat de acest mijloc de comunicare. De doua trei povesti cu fetele, dar nu pandind pe unde umbla Chiti sau impingand inainte si inapoi la carucior. Si pe unele mi le reprim, iar altele, daca ajung sa supravietuiasca pana dimineata mi le sterge David cu un zambet. Pana vine iar seara, si iar realizez ca nu am avut deloc timp pentru sufletul meu, ca iar a trecut o zi si mama din mine a iesit iar triumfatoare.

Dar le iau pe rand, si mi-o veni si mie vremea cand o sa imi beau cafeluta cum o faceam acum un an (fara tigara aferenta, of course), cand o sa stau iar prin trafic, cand poate o sa ies mai des la un film sau la o terasa. Si atunci gandul o sa imi fie acasa, si nu o sa imi doresc altceva decat sa stau cu copiii si o sa imi amintesc cat de bine era acasa.

Pentru ca da, tot timpul o particica din noi o sa vrea ceea ce nu putem avea. Si dam vina pe timp pentru asta. Si, da, as mai scrie multe, dar nu mai am timp sa scriu.