Asta este povestea vesela a unor haine colorate.

Catalanii au un fel aparte de a fi. La exterior par a fi un pic nepoliticosi, repeziti si chiar neciopliti. Insa, odata ce ajungi sa ii cunosti, sunt printre cei mai placuti, deschisi si primitori oameni din lume. Inainte sa vad dupa masca asta de rigiditate insa, m-am indragostit instantaneu de orasul lor, Barcelona. Plin de viata, culoare, forfota, lumina si voie buna. In Barcelona nu ai cum sa te plictisesti. Nu ai cum sa fii trist, nici macar o secunda.

Oamenii sunt colorati, hainele lor sunt colorate, cladirile sunt colorate, insasi ideea de culoare este…colorata.

Guell, casa batllo si la pedrera, sagrada familia, gran via de les cortes catalanes, ramblas, passeig de gracia si avenida diagonal. Targul de hand made si artizanat din luna mai de pe Ramblas. Fructele de mare in cantitati astronomice. Sangria cu sampanie. Desigual si Custo. Turul cu autobuzul. Camp Nou si magazinul Barcelonei.

Cam asta am facut eu intr-o vacanta de trei zile, acum mai bine de sase ani de zile. Timpul a fost extrem de scurt, impartit la secunda intre vacanta, shopping si…. munca, din pacate. Insa, simt si acum euforia pe care am simtit-o in fiecare clipa petrecuta acolo. Pentru ca viata in Barcelona este… viata. Si joie de vivre pura si colorata.

Iar hainele lor reflecta aceeasi stare de spirit, aceeasi euforie debordanta, transpusa in mii de culori si de combinatii traznite.Si cand port o haina designed in Barcelona, de la Custo sau de la Desigual,ma simt din nou acolo. Si ma cuprinde iar euforia. Si pofta de viata.