Vorbeam eu linistita cu Raluca saptamana trecuta, usor amuzata, dar in acelasi timp ingrijorata. Ma plangeam de cate mi s-au intamplat si ii spuneam ca vreau sa scriu un post intitulat „What next?”. Nu l-am mai scris. Acuma ma gandesc ca poate mai bine il scriam. Raluca imi spunea o vorba de duh din buni-strabuni. Cica „Dumnezeu ii da fiecaruia sa duca atata cat poate”. Hmmm, atuncea, it is enough for me. Macar pentru moment.

Caci la momentul la care am vorbit cu Raluca, adicatelea martea trecuta, implineam exact o luna de cand boala a venit peste noi si n-a mai plecat. Si ca sa fac un mic remember, mai intai am fost toti raciti un pic, dupa care David s-a bagat la o otita nasoala, cu nemancatelea, caca verde nergru, mancat cu seringa si in sfarsit recuperat. Chiti racita si ea, dar totusi nimic nasol. Eu am behait, m-am tratat, dupa care m-am calmat. Dupa care am vrut sa plecam la Sinaia. Iar Rebecca a facut-o de oaie, si a luat un virus de la gradi care da o chestie care se numeste herpangina virala. Cu dureri de fata, febra mare, voma, diaree, dureri de cap, musculare, lipsa de pofta de mancare samd. Moment in care si el a inceput sa tuseasca. Cica tuse reziduala. Care s-a transformat trei zile mai tarziu in bronsita astmatiforma cu wheezing si raluri pulmonare sanatoase. Moment in care am inceput si eu sa tusesc. Baga seria doi de antibiotice la copii, baga aerosoli la greu. Nume grele: Zinnat, Cedax, Dexametazona, ACC, Flixotide, Adrenalina, Ventolin. Plus Ketof, Nurofen, Panadol, Sinupret, Aerius, Rhinatiol, Tantum Verde, Ambroxol. Se fac copiii mai bine, eu tusesc in continuare. Intre timp, vizite dese la dentist ca sa imi omoare incetul cu incetul un nerv, in incercarea de a evita o anestezie. Asa a trecut o luna. Si asa ajungem la momentul convorbirii. Ah, cu o zi in urma fusesem in ultima vizita la dentist, pentru momentul culminant, care s-a transformat in chinurile chinurilor, deoarece nervul mai avea un frate,viu, teafar si nevatamat. Si ajunsesem acasa de la dentist plina de o urticarie infiorator de scarpinacioasa.

Dupa convorbire, ies la fotografiat pentru tema de joi. Revin acasa plina de bube pe picioare, iar mancarimi criminale, parca aveam picioarele muscate de o suta de tantari. Ma duc la dermatolog, ma primeste fara programare. Verdict: alergie la mancare. Eu???

Miercuri, ma duc cu Rebecca pana la doctorita de la ORL. Stabilisem sa o vada, pentru ca in ultimele zile ne tot intreba de fiecare data cand vorbeam cu ea „Ce-ai ziiiis??”. Audiograma, impedanta. Verdict clar: otita seroasa. Copilul nu se prefacea, chiar nu auzea! Iar medicamente, iar interdictie la iesit afara, in colectivitate, oriunde. Copilul mic in continuare spre vindecare, mai cu momente de tuse sau de wheezing, dar extrem de rare.

Sambata dimineata. Copilul mic incepe sa tuseasca iar si sa suiere in respiratie. Eu tuseam in continuare. Ma bate pe mine un gand, ca poate eu sunt sursa tuturor problemelor, ma imbrac si ma duc la vecinii de cartier, Medsana, sa imi fac o radiografie. Verdict: pneumonie mixta viro-bacteriana laterala dreapta. Zbang! Imi petrec tot weekendul incercand sa ma ridic din propria cenusa. Ma misc ca o taratoare prin casa, caci ma doare toata carnea de pe mine. Sunt subfebrila, iar daca ma aplec imi vine tot sangele in cap, si senzatia este sa ma duc direct in cap. Bomboana pe coliva, aseara s-a intamplat momentul decalotarii finale, care s-a lasat cu ceva sange, si bineinteles cu urlete in timpul noptii la fiecare repriza de pishu.

Moment in care eu zic stop joc! Gata frate, nu mai imi trebuie! Sunt cu nervii la pamant, am copii indopati cu medicamente, eu tusesc ca tuberculosii. Imi ajunge! Cu ce dracului am gresit? Chem preotul sa faca sfestanie, ca nu se mai poate asa.

Si acuma rectific! Chiar mi-e dor de cateva din chestiile din postul anterior. Cum ar fi aia cu dormitul pana la pranz. Ca acuma cersesc chiar si cinci minute la laptop. Iar vineri am examen. La ceva care se numeste „Decision Suport Models”. Cah!