David e baietel. Asta o stiam. Ce nu stiam este ca un baietel nu = cu o fetita. Drept urmare, ieri, intr-o zi cu semi soare, care nu anunta nimic deosebit, intr-un moment in care patru oameni se pregateau sa se aseze la masa de pranz, cum fac toti oamenii obisnuiti, intr-o duminica obisnuita, David s-a gandit, ca orice copil care abia s-a trezit din somn, sa se frece la ochi. Poate il deranja ceva. Sau poate si-a frecat ochii nevenindu-i sa creada ce vede in fata ochilor. Sau poate din plictis. Cert e ca a facut-o cu atata spor, incat si-a bagat degetele in ochi. Si cum degetele au unghii in general, au intrat si alea in ochiul drept. Asa ca duminica noastra banala a devenit oricum numai banala nu. Mancarea a ramas pe masa, neatinsa, iar noi am fugit la spital, in Lahovary, cu un David urlacios, cu o privire pierduta si incetosata.

Toate bune totusi, pentru ca nu are decat o eroziune corneala. Ceea ce nu e chiar nimic, dar nici grav nu e. Restul duminicii a fost un amalgam de maraieli, urlete, asezonate cu niste oftaturi din strafundul sufletului, care ne sfasaiau inimile si-asa distruse si creierii deja facuti pane. Au fost momente in care isi dadea ochii peste cap si efectiv storcea si ultimele picaturi de putere din mine. Am stat non stop cand eu cand Radu cu el, sa il pazim sa nu isi duca mana la ochi. Bineinteles ca si-o ducea, bineinteles ca orice „nu” din partea noastra se solda cu o salba de plansete si lacrimi de crocodil. Noaptea si-a petrecut-o intre noi doi, noi doi care am dormit pe apucate, printre picaturi, cu stresul sa nu se trezeasca si sa se frece la ochi.

Acum e mai bine, nu a mai lacrimat, nu si-a mai dat ochii peste cap, nici nu a incercat sa se frece, inca. Diseara revenim cu detalii, dupa ce ne intoarcem de la doctor.