Chiti. Am fost urecheata ca nu am mai vorbit despre ea. Uitandu-ma in urma, am realizat ca, da, intr-adevar, am neglijat-o. Virtual vorbind.

Asa ca azi dimineata, am inceput prin a-i lua masurile. 112 cm, 22,9 kile si prima pereche de pantofi cu numarul 30. Asta este Chiti in cifre.

In cuvinte, Chiti devine din ce in ce mai nevricoasa, ca o mica domnisoara. Domnisoara Goe, as putea spune. Ultima criza marca „Chiti” s-a desfasurat azi dimineata. Subiectul: sosetele. Nu din astea lungi, ca din alea scurte. Nu din astea groase, ca subtiri. Si nu asa pur si simplu, ci calcate. Adica, cum adica, dom’le, nu imi calcati sosetele? Toate astea „scuipate” printre scalambaieli, asezonate cu bufnituri, urlete, maraieli si figuri care mai de care mai actoricesti.

Apropos de actoriceala, domnisoara isi va face debutul si prin strainataturi, cu scoala de balet. Primele victime vor fi in Bulgaria, la Nessebar, undeva prin iunie. Inca nu e 100% sigur din motive organizatoresti.

Domnisoara, domnisoara, dar cred ca e cea mai impiedicata domnisoara cu putinta. Printre realizarile pe aceasta tema pot enumera un top 3, care s-a lasat si cu urme. Prima realizare, in incercarea de a urca in viteza pe niste trepte, s-a lungit pe ele. Partea vatamata, barbia. Julitura. A doua realizare, in incercarea de a se urca pe niste pietre. Pe prima a reusit, pe a doua nu. S-a lungit direct pe pamant. Norocul ei ca nu mai erau pietre acolo unde a cazut. Ghinionul ei este ca acolo era incastrata in pamant o castana. Care s-a nimerit exact in mijlocul fruntii. Rezultatul: o umflatura. Fata mea klingoniana, timp de aproximativ o saptamana.

A treia realizare, la nici cinci zile. Fata mea nu poate dormi la pranz daca nu are usa larg deschisa la camera. Pretexte. Ideea e ca fata s-a intins peste pat, evident ca a alunecat si a muscat din tablia de la pat. Urmarea, o dara semnificativa de sange, oprita cu greu. Partea vatamata, buza inferioara, care si-a triplat dimensiunile. Asa ca timp de vreo doua zile Chiti a defilat cu o frunte gen Worf si o buza a la Querida.

Astea doar in ultima luna. Si cele mai notabile. Altfel, zilnic ne trezim cu ea lungita pe jos, pentru ca da dovada de o repezeala incredibila si o nebagare de seama fantastica. Nu poate sta nici cinci secunde locului.

Dar, sa-i dam Cezarului ce e al Cezarului. Este de-a dreptul lipicioasa, dragastoasa si dulce. Ne surprinde zilnic cu chestii noi si vad cum de la zi la zi, fetita mea creste si se transforma intr-o domnisoara fermecatoare. Este dragastoasa cu fratiorul ei, cand e nevoie sta de vorba cu el, si ii vorbeste atat de mult si de repede incat el saracul este aproape hipnotizat si nici nu mai misca in front. Ne surprinde cu gesturi tandre, neimpuse, fata de el si ne topeste in momentele alea.

Incep sa vad din ce in ce mai multe similaritati cu mine. Asta e cu dus si intors, ca la unele, efectiv ma infior de cat de pregnante sunt, la o varsta atat de frageda, si mi-e groaza de omul care o sa ii stea alaturi, pentru ca nu o sa aiba o viata usoara cu ea. Deloc!

Cam asta este domnisoara mea. Frumoasa, controversata, dragastoasa, capricioasa. Cum ii sta bine unei domnisoare adevarate.