Chiti isi exerseaza, cu succes as putea spune, calitatile de „bitch”. Ca sa poti supravietui insa unei dimineti cu ea, trebuie sa fi dormit cel putin zece ore in timpul noptii, somn profund si linistit, sa te fi trezit cu o atitudine cel putin senina si insorita, sa simti aura pozitiva cum pluteste in jurul tau si in cap sa ai o mantra care sa se repete non stop si sa te duca intr-o stare de liniste interioara propice. Ceea ce nu pot sa spun ca e cazul meu.

David a iesit la iarba verde in weekend. Nu, nu suntem grataristo-fripturisti, dar am fost invitati la un eveniment care s-a produs pe iarba, si la care da, am mancat si eu pentru prima oara dupa opt-noua luni niste mititei absolut dementiali si deliciosi. Regretele au fost pe masura dupa aia, dar sincer nu m-am putut abtine. Ah, despre ce vorbeam? Ah, despre David. Care in momentul in care a simtit la mana covorul de iarba de gazon, in loc de covorul/gresia de acasa, s-a scuturat tot, s-a uitat la mine de parca as fi fost cel putin Jack Spintecatorul dupa care a luat moaca „daca nu ma iei de aici in clipa asta, in clipa urmatoare incep sa zbier”. Ceea ce evident ca s-a si intamplat. In clipa urmatoare. Elocventa fotografia, nu?

In continuare a refuzat sa se miste de pe loc in momentul in care l-am lasat „hands free”. Asta este pozitia „cu radacinile adanc infipte in pamant”:



Chiar si cu o mana agatata de mana lui ta-su a refuzat sa faca vreun pas. Doua maini sau nimic. Clar, nu?



Ulterior, a dat dovada de multa generozitate, indesand tot in gura lui ta-su si a bunicului florile unui corcodus care a avut ghinionul sa fie plantat acolo.

Am mai asistat la o premiera, in acest weekend, negativa de data asta. Sambata am mers la TNB, la „Toti fiii mei”. Inceputul piesei (desi a inceput cu o intarziere, de vreo 10 minute, deci trecusera vreo 20 de minute de cand toata lumea ar fi trebuit sa fie in sala) a fost ruinat de un TARAN, un PAPAGAL PROST si INCULT, care venit la 7:20 in loc de 7:00 si gasindu-si locurile ocupate (aici nu mai vorbesc si de nesimtirea romanului, care nu are niciodata bunul simt sa se aseze pe locurile lui si vaneaza alte locuri mai „bune” – dom’le, daca vrei locuri buna, plateste-le frate!) a inceput sa vocifereze ca el vrea sa se aseze pe locurile lui si ca nu pleaca de acolo pana nu i se elibereaza locurile. La care Dl. Rebengiuc, s-a oprit frumos, si i-a dat cu foarte mare calm o lectie domnului respectiv. A fost unul dintre cele mai jenante momente la care am asistat, si imi pare rau ca pana si intr-un templu al artei cum este teatrul am ajuns sa fim mojici si sa nu ne mai pese de ceilalti.

V-am spus ca saptamana asta ar fi trebuit sa fiu impreuna cu inca saptezeci de colegi ai mei in Atlanta, Georgia din „home of the braves and land of the free”? Da, as fi avut Saptamana Rezidentiala, de final de an. Dar nu a fost sa fie, din motive de David si de mama alaptatoare. Si, poate as fi putut sa il iau cu mine. Dar totusi. Asa ca am decis sa nu particip si sa imi trimit contributia mea la proiectul international inregistrata. Chestia e ca totul e in aer, pentru ca si restul de saptezeci de colegi stau cu sufletul la gura si asteapta sa vada ce spun KLM-ul, AirFrance-ul si BA-ul la un loc. Pentru ca din motive de nor de cenusa, razbunarea islandezilor pentru falimentul national, toate zborurile lor catre tara tuturor promisiunilor sunt la pamant. Adica nu in aer. Ferice de mine ca m-am resemnat de mult ca nu merg ca as fi innebunit sa imi vad toata vacanta in aer (sau cu consemn la sol, ca sa fiu mai plastica), rezervarile ruinate, banii aruncati pe fereastra, pe aripile vantului purtator de cenusa.

Cam asta s-a intamplat prin ograda noastra in ultimele zile.