Nu am vrut sa scriu acest post. Din foarte multe motive. Unul foarte important este acela ca nu stiu, de fapt nu pot, sa scriu “echilibrat”, pentru publicul larg. De felul meu sunt foarte direct si radical si asta nu cred ca e tocmai ok pentru un “Jurnal din burtica”.

Rugamintile Bogdanei, starile si intamplarile ultimelor zile m-au convins, intr-un final.

Sunt foarte multe lucruri pe care as vrea sa le spun. In aceste momente sunt foarte trist si poate in egala masura furios. Despre motivele tristetii nu cred, de fapt nu pot sa vorbesc prea mult. Despre furie insa, da. Sunt furios pe sistem, sunt furios pe acesti monstrii (nu oameni) care conduc aceasta tara, sunt furios pe mass media din Romania, sunt furios pe mine pentru ca nu pot face, nu pot schimba mare lucru, pentru ca nu am reusit sa fac aproape nimic in ideea de a schimba ceva din anomarlitatea in care se afla societatea noastra, tara noastra.

Astazi am fost in Bucuresti. Unul din lucrurile pe care mi l-am propus sa-l fac a fost acela de a aprinde o lumanare acolo unde s-au stins acei bebelusi. Am ajuns la maternitate in jurul orei 13.30 si m-am indreptat spre micul altar aflat la intrarea principala a maternitatii Giulesti. Am fost de la bun inceput oarecum surprins de multimea de masini (cred ca erau mai mult de 10) ale tuturor televiziunilor importante din Romania. Surpiza a fost mai mare cand am ajuns la micul altar improvizat. Acolo la o distanta de aproximativ 2m se aflau multe, foarte multe aparate de fotografiat si camera de filmat, toate fixate pe trepied si indreptate catre zidul maternitatii.

In momentul in care m-am aplecat sa aprind lumanarea in jurul meu au inceput sa zumzaie si sa tacane aparatele de fotografiat si filmat. Initial nu m-a deranjat acest lucru, dar apoi insistenta fotografilor a crescut, s-au apropiat, au schimbat pozitiile… M-am ridicat si i-am rugat respectuos sa nu ma mai fotogrfieze pentru ca nu doresc acest lucru si nu cred ca este tocmai potrivit. Unul din ei mi-a replicat ca isi fac doar meseria. Probabil ca avea dreptate…. Eu am scapat in momentul in care a sosit o alta persoana la locul cu pricina.

Plecand de acolo nu am putut sa nu observ o alta scena. O tanara reporterita, foarte bine machiata si cu o fusta foarte scurta si-a luat pozitia de transmisie de la fata locului, in dreapta zonei in care erau aprinse lumanari, depuse flori, mesaje si jucarii. Un poate si mai tanar cameraman incerca sa o aseze in cadru si ii explica, citez “cea mai buna salata pentru mine este o ceafa de porc, asta ar trebui sa mananci si tu…..” Ceilalti de la celelalte televiziuni urmareau si ei desfarurarea evenimentelor si se amuzau de conversatia celor doi.

Am plecat de acolo gandindu-ma la replica pe care am primit-o atunci cand am cerut sa nu mai fiu fotografiat….asa e, ei isi faceau meseria……pana la urma toate televiziunile si-au facut meseria (era sa scriu din greseala datoria) in ultimele zile. Intreaga mass media din Romania si-a facut meseria in ultimii ani…..de fapt anormalitatea zilelor de acum este strans legata de acest lucru.

Ma opresc aici, despre sistem, despre monstrii din fruntea tarii, despre tragediile de care EI sunt direct raspunzatori am putea discuta foarte mult. Eu incepand de azi mi-am propus sa nu mai discut. O sa incerc doar sa fac lucruri…atat cat pot.

La final un singur lucru:

Multumiri si respect tuturor salvatorilor …pompieri, jandarmi, politisti, medici, angajati ISU, romani, palestinieni, israelieni….respect domnului pompier, OM in primul rand, singurul OM care si-a cerut scuze pentru faptul ca nu a reusit sa salveze toti bebelusii ………!!!