Am auzit Where the streets have no name. Si One. Si Elevation. Si incaaaa vreo… 15 melodii. Si inca cum! Pentru ca, printr-o minune pe care nu ne-o explicam nici acum, am ajuns la doi metri de scena, in linia intai. Stiti locurile alea de „golden circle”, chiar in fata scenei care la noi se vand cu o galagie de bani? Eh, noi acolo am ajuns, habar nu avem cum. Am primit un pont sa ocolim tot gazonul si cand ajungem la bariere sa cerem sa ni se puna stampile. Si atat. Si ni s-au pus stampilele si ne-am trezit un pic mai in dreapta scenei, ce-i drept, nu chiar in fata. Nici nu a contat, pentru ca oricum Bono a facut plimbari dupa plimbari, a trecut pe langa noi, pe deasupra noastra si l-am vazut mai aproape de cat as fi crezut vreodata ca e posibil. Amandoi, si eu si Radu ne-am tot uitat unul la celalalt non stop sine-am zambit tamp intrebandu-ne, pe buna dreptate cum de am ajuns acolo. La fel si Chris si Sorana (sora lui Radu), care au fost cei care au primit pontul de la un vecin, fan ultras al U2, care a participat la nu mai putin de 20 de concerte din turneul 360.

Concertul nostru a fost al doilea, pe 22 fiind primul in Bruxelles (la care s-au vandut biletele toate in trei ore). Cate 80000 de oameni in fiecare zi, do the math. Organizarea cand buna cand proasta. Nu pot sa spun decat ca daca asa e la toate, inseamna ca romanii nostri sunt buni organzatori, asa ca eu nu ii mai injur ever. Ne-a luat cam o ora si jumatate ca sa reusim sa intram, cel putin in zona noastra, cea gri, de gazon. Nu i-am prins pe cei de la Interpol care au cantat in deschidere si nici nu regretam foarte tare, ca sa fim sinceri.

Am luat metroul, desi a trebuit sa schimbam la un moment dat, si am mers pe doua linii aproape complete, stadionul fiind exact in partea opusa a orasului, dar s-a dovedit a fi o alegere perfecta, chiar daca la iesire s-a facut balamuc. Noi oricum am plecat cu vreo doua melodii inainte de final, pentru ca ne asteptam la un asemenea deznodamant, si chiar si asa am prins aglomeratie, dar am avut avantajul de a avea si burtica la purtator, ceea ce in Belgia, cel putin deschide toate usile ca prin farmec. 

Restul va fi spus in filmuletele pe care le-am filmat si pe care incerc acum sa le urc pe youtube. A fost de nedescris, desi a plouat in vreo trei patru reprize cu galeata, nu s-a simtit nici macar o picatura. Bono a cantat cu zambetul pe buze de vreo doua ori „I’m singing in the rain” si toti s-au comportat ca si cum ar fi fost soarele sus pe cer. Scena este speechless, iar vazuta din „interior” este si mai impresionanta. Imi pare rau ca nu am reusit sa o fotografiez intreaga, dar pur si simplu era mult prea imensa! Vocea lui Bono este perfecta, te unge pe suflet, iar ceea ce au reusit cei patru, cu echipa din spate este de-a dreptul minunat. Poate ar trebui sa participe si Madonna la un concert de-al lor, sa vada ce inseamna profesionalism si perfectiune la toate capitolele. Daca nu cumva ii cade rangul.

Le multumim celor patru pentru cea mai …. cea noapte muzicala din vietile noastre de pana acum si zau de nu il inteleg acum, pe omul vecin, Fabrizio, care s-a dus la cate concerte a putut din turneul asta. Pentru ca, da, l-as mai revedea, again, and again, and again. Iar fiorii, cred ca ar fi la fel de multi de fiecare data.