Stau de cateva zile si tot citesc despre tot scandalul asta cu mamele, cu concediul de maternitate, si vad ca am ajuns ca mamele sa fie considerate categoria aia care sta ca un parazit pe spatele statului, care face plozi ca sa ia bani de la stat, care nu munceste deloc, nu produce deci mai bine dracului nu exista.

Stau si citesc cum o asa zisa „lidera de opinie” in blogosfera care habar nu are ce inseamna un copil (pentru ca inca nu a facut, dar e foarte indreptatita sa isi dea cu parerea si sa jigneasca in cel mai josnic mod) compara tara x cu tara z si ne spune „mamelor nu mai faceti copii, ca sa luati banii de la stat”. Femeie, mai stai un pic, gandeste-te si cere-ti naibii scuze. Fa-ti calculele ce inseamna un copil pe luna (asta daca te duce capul) si puneti cenusa in cap. Ah, dar am uitat, tu de-aia te-ai maritat, ca sa aiba cine sa te intretina cand stai acasa cu copilul. Ah, dar stai, am uitat, tu nu o sa stai acasa cu copilul ca ai zis ca mamele se tampesc. deci ai sponsor si o sa ai si bona. deci te-ai scos. Macar tu, ca restul de 120000 de mame sa se duca naibii. Deci, te rog, stai si gandeste putin inainte de a mai scoate pasarele din astea din gura. Ca „cujetarile” handicapate mai sunt citite de inca nu stiu cati ca tine, si de-aia suntem in rahatul in care suntem.

Stau si citesc cum alte mame vin si ne spun „nu e bine la voi, dar uite cat de rau e la noi in State”, de parca poti compara nenorocita asta de tara in care salariul mediu este 419 dolari cu „mareata” SUA in care este 3583 dolari (octombrie 2010, cautati pe google ca mie imi e lene sa mai dau si linkurile). You know what, I don’t fucking care!!! E treaba voastra daca ati plecat acolo si nu va mai permiteti sa faceti si al doilea copil, dar nu imi bagati mie cat de greu este si cat suferiti si ca noi sa nu ne mai plangem atata, ca nu e chiar asa negru dracul la noi. Guess what, chiar e dracul negru. La noi, nu la voi. Pentru ca daca voi nu ati fi ajuns sa luati credite neacoperite cu rata dobanzii de sub 1%, noi nu am fi ajuns in rahatul asta. Noi platim benzina de doua trei ori mai scumpa pe litru, asa ca ciocul mic. Noi platim in secunda asta pentru bunastarea voastra de atatia ani.

Stau si citesc cum am ajuns o „tara de mamici si de bebelusi”, in conditiile in care rata natalitatii este la pamant din 90 incoace, rata avorturilor este in aer, pentru ca, da nu isi permit oamenii sa faca copiii, nu numai pentru ca nu exista notiunea de planificare familiala. Si citesc cum ca exista variante de day-care. Daaaa, exista cresele. Bucurestiul are 17 crese de stat, la 30000 de copii nascuti anual. Iar alea private costa de la 1300 de lei in sus. Bonele bune costa cam tot atat. Ce chestie, exact cat salariul mediu din tara!

Deci, concluzia, everybody hates us. Suntem cea mai nefolositoare si cea mai inutila categorie sociala. Pai am mai zis-o. Chiar nu mai facem copii, iar peste 50 de ani dispare naibii tara asta de pe fata pamantului.