Vreau in primul rand sa ii cer scuze Bogdanei pentru ca scriu acest post. Ea m-a rugat insistent sa nu o fac sau macar sa o fac pe celalalt blog, sa nu vorbesc aici despre mizerie si persoane lipsite de educatie si caracter.
Apoi va cer voua, acelor cititori „normali”(a se citi educati, inteligenti, onesti, etc.) ai acestui blog. E posibil ca limbajul pe care il voi folosi in continuare sa va surprinda, dar imi asum acest lucru.
Astazi, oarecum intamplator, am inteles cum functioneaza blogosfera din Romania, mai exact acea parte a ei care „produce” pentru posesorii de blog-uri. Urmarind postari ale Bogdanei am ajuns sa citesc 2 blog-uri ale unor asa zisi lideri de opinie din online. Este vorba de Denisa Bargau si sotul acesteia Sebastian Bargau (ca doar cine se aseamana, se aduna). Domnul „Visurat” a castigat chiar si ceva premii in cariera lui de bloger. Trist, foarte trist, dar pe de alta parte foarte „romanesc”.
Am pornit de la a citi si incerca sa postez niste comentarii de bun simt zic eu legate de atat de mult discutata „lege a mamelor”. Bineinteles ca aceste comentarii nu au fost publicate pe site-urile celor 2 personaje de mai sus (cel putin pana in acest moment). De ce? Pentru ca dansii posteaza doar ce le convine, pe cei ce nu sunt de acord sau arata ca de fapt lucrurile sunt altfel decat cred si spun ei, ii „banneaza”. Pentru cei ce vor sa citeasca, unul din comentarii, nepublicat pe blog-ul Denisei Bargau este acesta:

Revenind…ce am descoperit pe blog-urile acestor 2 personaje? Ignoranta, mizerie, lipsa de bun simt, limbaj suburban, multa prostie si prostitutie. Da, prostitutie, pentru ca aceste 2 personaje scriu fara sa inteleaga nimic, despre lucruri si oameni pe care nu ii cunosc, isi dau cu parerea doar pentru trafic, bani si la comanda. Si aici nu e vorba doar de postul legat de mame ci de cel putin 50% din post-urile de pe blog-urile lor. Comentarii aberante, fara cap si coada, facute intr-un limbaj de mahala, injurii si virulenta, manipulare si dezinformare. Cei doi compara mere cu pere, fara a stii sau macar a incerca sa inteleaga despre ce vorbesc. La fel si prietenii lor apropiati (soopermouse si altii)….acelasi tip de limbaj, acelasi tip de gandire, aceleasi modalitati de a-si exprima punctul de vedere. Cuvintele ca muie, cacat, etc., nu au secrete pentru ei. Sunt prezente din plin pe blogurile lor…ca doar, de, sunt aducatoare de trafic. Cine nu e de acord cu ceea ce spun ei…primeste muie, cine spune altceva „e de cacat”, copii sunt „boraci”, mamele sunt „fatatoare” si multe altele! Si astia sunt „liderii de opinie” ai blogosferei romanesti!!! Niste jeguri de oameni, niste scursuri, niste imbecili fara scoala si fara educatie! Si sa nu uit un amanunt foarte important….jeguri iubitoare a culorii portocalii! De fapt multe articole sunt scrise pe bani partidului portocaliu. Dar de ce ma mir? Asta e tara in care traim, asta e societatea noastra din ziua de azi, liderii de opinie sunt jegurile, scursurile. Mizeria, incultura si indecenta sunt valori promovate si apreciate!
La final am o rugaminte. Va rog pe voi aceia care inca mai credeti in normalitate si civilizatie sa incercati sa ii ignorati pe cei doi si pe cei asemenea lor. Asta ii va durea cel mai tare, sunt sigur.
O vorba din batrani spune cam asa: „nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita”. E valabil si in cazul acestor personaje desi ei pe langa prostie si ignoranta beneficiaza si de multe alte „calitati”. Ignorati-i, nu ii mai cititi, nu mai postati pe blogurile lor, nu mai raspundeti provocarilor, nu le mai faceti trafic.
Eu promit ca nu voi mai scrie (nici macar raspunde eventualelor comentarii) nimic, niciodata pe acest subiect!