Cine vrea sa isi puna aparat dentar vreodata, trebuie sa stie la ce se inhama. Nu e vorba ca partea interioara a buzei se face ferfenita, asta se rezolva cu niste ceara care se aplica peste brackets. Nici faptul ca uneori ti se face limba ferfenita, pentru ca miscandu-se prin gura, dintii isi modifica pozitia si limbii ii ia ceva pana se acomodeaza.

Eh, distractia este ca o data la trei saptamani ai programare la schimbat gumitele. Gumitele sunt chestiile alea care fixeaza sarma pe bracket-ii de pe dinti. Ce mare scofala? Pai nu prea este mare scofala atata timp cat esti pe scaun. Adevarata distractie incepe dupa. Trei zile sau poate mai mult esti redus la stadiul de bebelus, care nu poate mesteca nimic pentru ca  te doare fiecare milimetru patrat din dinti. Imaginati-va ca aveti o durere de dinti si multiplicati-o cu cinci, sau opt, sau zece, sau saseprezece. Depinde pe cati dinti e pus aparatul. Doare cand vorbesti, doare cand inghiti, doare cand mesteci, doare cand…. stai.

Pana ieri, de exemplu, aveam intre incisivii centrali o frumusete de strungareata, laaarga de vreo 2 mm. La o ora dupa ce am plecat de la dentist, strungareata disparuse. Asta doar asa, un mic exemplu de cata forta pot gumitele alea sa exercite pe dinti.

Asa mutari si permutari se produc in gura mea o data la trei saptamani. In conditiile in care nu pot lua calmante, stau si rabd. In conditiile in care oricum, la o femeie gravida dintii sunt sensibili, iar gingiile sangereaza chiar si din senin. Si acum stau si ma uit cu jind la o bucata de sorici, care este moale ca untul, dar care pentru mine este de piatra in momentul asta.

Dar, zau ca merita. Pe cuvant.

PS: asta nu e tot. O sa va povestesc candva si despre partea de final, aia in care se dezlipesc bracket-ii de pe dinti. Care este alta distractie. Pentru cei cu nervii tari.