Mergem noi lunea trecuta cu copilul mare sa ii analizam nasul, gatul si fundul. Nu eram inca decisi daca sa o mai bagam in colectivitate pentru doua luni, dar cum in ultimul timp ne-a dovedit ca cei patru pereti ai casei + parcul erau o prada mult prea mica pentru ea, am zis ca nu strica sa o facem. Deci ne-am dus pentru setul clasic de analize. Cele doua copro plus cele doua exsudate. Prima teapa, ca ne-am dus peste drum la Medsana (de lene) a fost ca au costat 200 de lei, patru amarate de analize, pentru care Radu a stat cu Chiti (nici el nu stie de ce) trei sferturi de ora, in conditiile in care la modul declarativ copiii si femeile gravide au prioritate (iar acolo nu era nici o gravida si doar un copil). Joi seara rezultatele. Nu ne-am dus joi seara, ca oricum era compromisa toata saptamana, nu era sa o ducem de vineri la gradinita. Vineri dimineata, surpriza. La copro au iesit larve de giardia. La exsudatul nazal a iesit stafilococul auriu. Si in nara stanga si in dreapta. WTF? Cum adica? Copil perfect sanatos. Dar repet, si cu majuscule PERFECT SANATOS. Nici macar nu stranuta. Nu tu secretii, nu tu muci, de nicio culoare, nici verzi nici albi nici galbeni nici transparenti. NIMIC.

Cand mi-a zis Radu de rezultate mi-a sarit tandara. Rau. Ca mi-am adus aminte ca i-am mai facut de doua ori in trecut aceleasi analize, la aceeasi clinica (ca deh, lenea noastra e maaaare) si i-au iesit aceleasi larve de giardia si acelasi stafilococ auriu. Si ca de fiecare data, in alta parte nu s-au confirmat. Si i-a sarit si lui Radu tandara. Si a vorbit mai intai cu pediatra de acolo, dupa care a vorbit si cu sefa de la recoltari. Ambele deloc mirate de rezultate (pentru ca e la ordinea zilei, ca sa zic asa). Si ambele au zis acelasi lucru. Ca e imposibil, si ca sigur e eroare de laborator. Ba chiar, prima, pediatra a zis ca nu e nici o problema ca li s-a mai intamplat de mai multe ori sa aiba rezultate identice, si ca pur si simplu a scris pe hartii ca analizele sunt eronate si copilul e de fapt sanatos. Ca se mai fac si greseli, si ca sa nu ne facem griji, ca Rebecca e sanatoasa. Si ca daca vrem pe viitor sa avem parte de rezultate curate si fara dubii, sa mergem sa le facem la Babes.

Un pic halucinant, nu?

Acum trecand peste socul celor auzite poate dezvoltam un pic:

Pe baza rezultatelor un om normal se duce la medic, care da ANTIBIOTIC  pentru stafilococul ala auriu! Copilul sanatos ia antibiotic si mai face si un tratament contra giardiei!
Pe baza rezultatelor alea, copilul e bolnav deci ia tratament, si mai sta inca cel putin cinci zile acasa, ca sa repete analizele dupa ce termina tratamentul. Cu alte cuvinte, aruncam pe fereastra aproape doua saptamani in care ar fi putut merge linistit la gradinita.
Pe baza rezultatelor alea, noi platim asa: analizele, medicamentele, repetarea analizelor si doua saptamani de gradinita in care copilul sta acasa.

Deci suntem noi nebuni sau pur si simplu traim intr-o tara in care halucinantul a impanzit totul? Medsana Cotroceni, mai 2011.

Sa va mai povestesc ca in spital, la nasterea lui Raducu m-au diagnosticat cu Streptococ de grup B, ca am luat o saptamana Augmentin si ca desi am repetat analizele (la alt laborator) in ziua in care au venit primele rezultate, la al doilea laborator au iesit (evident!) negative?