Va spuneam aici ca la inceputul lunii octombrie am primit la testare doua produse de la Vavian Pharma, Multi Mam Baby Wash si Multi Mam Balm. Primul, o spuma de spalare pentru bebelusi, iar cel de-al doilea produs un balsam pentru ranile mamicilor incepatoare in ale alaptatului dar nu numai. Curiozitatea a fost mare, pentru ca dupa cum spuneam, si nu o data, compresele de la Multi Mam m-au salvat de fiecare data cand am avut rani de la alaptare. Ultima data m-au salvat acum zece zile, ca baiatul meu a binevoit sa isi testeze proaspat achizitionatii colti, si mi-a facut niste frumuseti de rani. Inca o data compresele si-au facut datoria, astfel incat zece comprese si 36 de ore mai tarziu ranile erau inchise.

Cat despre celelalte doua produse, treaba a stat in felul urmator. Cu spuma Baby Wash eu mi-am pus in cap sa scriu despre ea cand se termina. Asa ca l-am luat la folosinta, cu constiinciozitate, si am spalat baietii cu ea de fiecare data. Dupa vreo trei saptamani, vazand ca nu ajung la nici o finalitate (de continut) cu spuma, mi-am zis ca la fel de bine pot sa spal si negresa. Eh, dupa inca o saptamana, a cedat si continutul si s-a terminat. Deci, am spalat aproape o luna intreaga doi copii (baie seara si la fund in timpul zilei, la nevoie) si inca o saptamana si pe cel de-al treilea. Asta in cazul in care va intrebati cat poate sa tine. Nu le-am facut absolut in fiecare seara baie, am avut seri consecutive si seri cu pauza intre ele (credeti-ma ca nu imi vine sa fac asta seara de seara, pentru ca este ceva ce dureaza… si dureaza, si dureaza – la fel ca tubul de spuma).

Acum despre continut. Este moale, fina si alba. Spuma, adica. Si, cel mai important, nu are miros. Deci chiar nu are nici un miros. Stiti ca mereu pe multe ambalaje cosmetice scrie „fragrance free”, „perfume free” sau similare si de fapt ele tot au un iz, un miros si de multe ori nu e chiar ce ti-ai dori sa simta nasul? Ei, asta chiar NU are nici un miros. Si asta mi-a placut, pentru ca de cand cu ultimele sarcini am ajuns sa am mari probleme cu mirosurile in general.

Altfel, nu m-a impresionat in vreun mod extraordinar, nu sunt diferente notabile intre aceasta spuma si alte produse similare de pe piata (pe care le-am folosit in trecut sau le folosesc in prezent). Mie imi place, pentru ca personal prefer spuma in locul gelului de dus sau sapunului. Mi se pare foarte usor de folosit, mi se pare ca dozez mult mai bine cantitatea (si chiar trebuie sa ma uit si la acest aspect, avand in vedere ce cantitati folosesc on a daily basis) si mi se pare mai „clean” si mai „funny”. Mai ales „funny” pentru ca David a invatat sa se spele si el in timp ce in sapunesc eu. Ii pun si lui in fiecare palma cate un strop de spuma si se freaca de zor pe burtica. Dupa care imi intinde mainile, zicand ” Maieeeeuu!” (adica „mai vreau” pe davideasca), ca sa se spele si pe picioare. Si e tare fascinat de ceea ce face si de faptul ca din flacon iese direct o spuma alba.

Verdict: imi place. Nu miroase, e catifelata si dureaza.

Ingredientele nu suna amenintator: Apa, glicerina, extract de Aloe Barbadensis, Gliceret-2 Cocoate *U/C, Laurat-10, laurat-11 carboxilat sodic, cocoamfoacetat sodic, lactat de sodiu, acid lactic, caprilil glicol, pantenol, polimer incrucisat al acidului poliglucoronic de galactoarabinan
*2QR , polizaharide bio-active patentate

Nu este un produs bio sau organic, insa este departe de a avea in compozitie chestii periculoase sau riscante, mai ales ca vorbim de pielea delicata a unor bebelusi. Eu l-am spalat pe Radu si pe cap cu el, iar rezultatul a fost un puf blond si matasos (Doamne, cat imi place, am copil blond!). Nu m-am bagat sa il spal si pe David (la el iese mereu cu circ) si nici pe Chiti (care are parul aproape pana la fund, deci, da, chiar as fi terminat tot continutul dintr-o singura utilizare!).

Si pentru ca si Andra a facut un review la acest produs, va invit sa cititi aici la ea despre fiecare ingredient in parte, pentru ca ea a avut rabdare sa le caute in cosmetics safety database.

Acum si partea a doua, balsamul. Balsamul este pentru mamici. Insa eu, neavand rani la momentul respectiv, l-am folosit pentru doua funduri foarte iritate. Asa s-a nimerit atunci, si a functionat, pentru ca in combinatie cu spalari frecvente ale celor doua funduri rosii, si ungeri repetate (am folosit niste combinatii de creme) rezultatele nu au intarziat. Dupa cum am zis si mai sus, saptamana trecuta, cand m-am pricopsit si cu ranile de la muscaturi, i-am dat balsamului o sansa in prima zi, sa vad daca este la fel de miraculos ca si compresele surori din gama.

Dupa o zi in care nu s-a intamplat nimic am renuntat si m-am intors la comprese. Deci nu pot garanta ca veti avea rezultate spectaculoase, decat eventual in combinatie cu alte variante de alinare a ragadelor. Altfel, este cel putin la fel de lipsit de miros ca si spuma, ba chiar spun cu mana pe inima ca nu am simtit nimic, nimic nici dupa ce mi l-am bagat practic in nas. Mai mult, pentru ca pe cutie scrie ca nu este necesara indepartarea lui de pe sani inainte de alaptare, gandindu-ma ca Radu pune gura pe chestia aia…. am gustat si eu. Si nu are nici un gust, si am si supravietuit dupa cum se vede :). Raducu nu a sesizat existenta lui pe pielea mea, deci si din partea lui verdictul este bun.

Ingredientele sunt friendly: Helianthus Annuus, Butyrospermum Parkii, Polyglyceryl-3, Ceara albine, Squalene, Propyl Gallate.

Preturile celor doua produse in farmacii sunt undeva in jurul a 40 RON. Le mai puteti gasi (uneori nu mereu) la DM, si acolo pretul este undeva mai jos, in jur de 35-37 RON.