A ajuns la final si ultima parte a concursului nostru, cea de votare a celei mai interesante postari intrate in concursul initial. Si cu 97 de voturi, castigatoare este Amy si reteta ei de salata Caesar. Iar premiul ei consta in produsul ales de ea pentru a-l descrie in postare. Adica un ulei de canepa. 


Recunosc ca mie mi-ar fi fost imposibil sa decid cui sa dau premiul, si ma bucur ca v-am avut pe voi sa ma ajutati sa iau aceasta decizie. Mai jos aveti reteta lui Amy, careia nu i-as mai adauga decat un singur ingredient: vreo doua linguri de seminte decorticate de canepa, puse la final, ca finishing touch :) Ce zici Amy, ar merge? Sunt sigura ca da.


Salata Caesar a la Canah:

– salata iceberg 
– 150 g piept de pui la gratar
– 2 felii de paine integrala (daca are si seminte de canepa este perfect) prajite
– o mana de parmezan razuit
ptr dressing:
– un galbenus ou
– un catel usturoi pisat
– o jumatate lingurita mustar
– o lingutita sos Worchester
– o lingura suc lamaie
– piper
-sare 
– 1/3 cana ulei din seminte de canepa.
Salata se pregateste astfel: se rup foile de salata in bucatele mici, se prajeste la gratar pieptul de pui asezonat in prealabil cu sare si piper, apoi se portioneaza. Se prajeste painea si se taie in cubulete (pentru cei grabiti se pot folosi crutoanele din comert).
Pentru dressing se amesteca intr-un castronel toate ingredinetele mai putin uleiul, pana ce se obtine un ametec omogen. Se adauga treptat uleiul si se incorporeaza folosind telul.
Intr-un castron mare se aseaza salata taiata, puiul, painea, parmezanul razuit si la urma dressing-ul. Se amesteca bine si se savureza pe indelete, departe de ochii curiosilor :), altfel trebuie impartita.





Altfel, vin cu noutati multe. Vom avea promotii, tentante rau, asa ca stati pe aproape. 


Dupa lansarea site-ului nou ne-am ocupat indeaproape de blogul Canah, unde incercam pe cat posibil sa oferim informatii valoroase despre canepa si utilizarile ei. Avem cont pe Twitter, si cu aceasta ocazie lansam si hashtag-ul, #canepaebuna. Sa il tineti minte, da, ca vom intra intr-un joc in curand :). 


Avem cont pe Pinterest! Sunteti bineveniti sa intrati, sa ne dati follow si sa stati aproape de noi, ca va pregatim ceva si acolo. Am pregatit un board de retete unde ne-am pus in cap sa va dam pe spate cu creatiile noastre culinare :)


In sfarsit, surprize vor veni si din alte directii, tot ce trebuie este sa urmariti pagina noastra de Facebook.


Intre timp o sa va explic putin care sunt diferentele dintre canepa industriala (cannabis sativa) si canepa cea arhicunoscuta, marijuana (cannabis indica), pentru ca una din primele reactii intalnite de fiecare data cand am vorbit despre Canah si despre semintele de canepa fost legata de intrebarea daca „chiar ai senzatia de „high” dupa ce le consumi?”(insotita evident de cate un clipit cu subinteles si un zambet ghidus in coltul gurii – indisolubil legate intre ele)


Deci, dragii mei: diferenta principala intre cele doua specii de planta este continutul de THC (delta-9-tetrahidrocanabinol). Canepa este soiul comercial sau industrial, cultivata pentru productia detextile,hrana, materiale de constructie, combustibil etc. Limita legala a continutului de THC al canepii este sub 0.2%. Continutul de HTC al unei tulpine de marijuana poate ajunge pana la 8% – 12%. Tulpinile mai bine dezvoltate pot contine chiar pana la 20%.



Continutul de THC in uleiul de canepa, proteine si decorticate este foarte foarte redus, maxim 10 ppm,ceea ce inseamna 0,01% THC (in comparatie cu limita legala de 0.2 %)


Deci NU. 


Daca vreti sa stiti mai multe lucruri, un fel de FAQ pe scurt, mergeti rapid in site-ul Canah si gasiti acolo o groaza de informatii care de care mai interesante. 


Si haideti sa va mai povestesc din experientele noastre. Chiti ar manca seminte de canepa, asa goale, toata ziua. Eu la fel, iar Radu casca gura si mai cere iar si iar. Sunt al naibii de gustoase (pardon my French, dar nu ma pot exprima altfel). Uleiul e super aromat si foarte intens. Atat ca gust cat si ca (,) culoare. Are o nuanta verde, extrem de faina, iar in salate da bine de tot. 


Ultima gaselnita facuta de mine a fost acum vreo trei seri, cand fara sa imi dau seama ca nu am gust si nici miros, m-a luat harnicia si cheful de gatit si am fiert juma de kil de naut, cu scopul sa fac hummus. Evident ca abia dupa ce au stat boabele mele in apa 24 de ore, si dupa ce le-am fiert am realizat ca nu am gust si ca va trebui sa ma bazez pe instinct ca sa fac ceva cat de cat mancabil.


Am facut hummusul si am riscat, punand numai ulei de canepa in loc de ulei de masline (pana acum puneam un fel de amestec, evident majoritar era uleiul de masline – teama sa nu primesc vreun reject de la familie, ca deh, mandria e mare la mine). Am zis ori la bal ori la spital. Am pus si restul ingredientelor: catel de usturoi, zeama de lamaie, tahini (pe asta il am cumparat, ma tot incurajez sa mai fac in house tahini dar tot timpul imi lipseste ceva, asa ca am apelat la varianta lenesa, insa bio de tahini), un pic de sare, un pic de piper si putina zeama de la fiertura. Ce a iesit? Cica o nebunie.


Mi-au mancat tot hummusul (ganditi-va ca a iesit o cantitate considerabila, pentru ca am pus la fiert 500 de grame de bobite mici mici care s-au transformat in boabe maaaari, maaari!), de la David (fitzosul suprem la mancare) care l-am mancat gol golut, de am zis ca i se face rau si alta nu si pana la Ubi, care a mancat si portia mea (nu, eu nu am gustat nici pana in ziua de azi, gustul meu se incapataneaza sa revina la forma care l-a consacrat). Deci, cam asta face un ulei dintr-o familie. True story, fara brizbriz-uri sau alte floricele.


Ah, si ca dadeam publish si uitam sa va zic: vedeti ca stocurile de ciocolata sunt pe terminate! Asa ca grabiti-va, va rog. Odata ca sunt pe terminate, si doi ca daca nu profitati acum, nu va mai intalniti cu ea pana la toamna, pentru ca vin caldurile si nu se primesc comenzi din aprilie si pana in septembrie. Deci hurry!


Va dau si linkul direct, ca sa va scutesc de cautare, si sa mergeti direct la tinta: CIOCOLATA