Pornind de la postarea Tomatei, am realizat ca a venit momentul sa deschid un subiect tare spinos. Legatura a fost tangentiala, insa indeajuns de puternica incat sa ma faca sa vorbesc despre asta.

Sexul si puritanismul care ne caracterizeaza pe noi ca natiune.

Reprezentativa este urmatoarea scena: David/Radu in momentul schimbarii scutecului. Se iau de cuc (asa ii zicem noi) si incep sa il traga in toate directiile. In 3 secunde cucul isi tripleaza dimensiunile :). E o incantare pe ei, trag de el curiosi, il studiaza. Normal, pentru ca e cam singurul loc de pe corpul lor unde ei nu au acces on a regular basis.

Comportament absolut normal si natural si este legat de instictele de a-si cunoaste propriul corp. Moment in care apar bunicii (unul sau mai multi) si vin cu bomboana pe coliva: „Nu te mai juca cu cucul, e rusine mare ce faci”. WTF? WTF? as in WHAT THE FUCK????

Si zic ca este reprezentativa scena asta, pentru ca asta ni s-a intamplat si noua pe vremea in care eram de varsta copiilor nostri. E rusine. E rusine sa te atingi, e rusine sa te joci, e rusine sa vorbesti, e rusine, e rusine. Am crescut cu ideea ca naturalul, normalul este de fapt anormal si ca dorinta este pacat, si sexul este naspa, si orice e legat de zonele erogene este naspa. Rezultatele? Si le stie fiecare. Pentru ca evident ca nu putem vorbi. Ca e rusine. Nici macar noi cu noi nu suntem 100% sinceri uneori.

In cultura anglosaxona de exemplu, a-ti saruta copilul este un gest super natural si normal. Si asta pana la varsta maturitatii copilului si doncolo de ea. Pentru ca in acea cultura exista un grad acceptabil de maturitate sexuala necesara pentru a face diferenta intre un sarut parinte – copil si un sarut intre iubit – iubita.

Si ceea ce ni s-a inoculat este de o ipocrizie fara seaman, pentru ca tot puritanismul asta nu este decat de fatada, e doar de imagine. Insa, de la a ne saruta copiii pe gura (care, by the way este unul din cele mai asexuate gesturi cu putinta, insa pana la urma tine de alegerea fiecaruia daca face asta sau nu) si pana la a lasa copiii sa se joace cu cucul, totul se perverteste si si se transforma in ceva nesanatos, anormal si nenatural. Efectele acestui tip de comportament si de reactie la natural si „basic” sunt devastatoare pentru psihicul unui copil. Copilul creste crezand ca daca face face ceva rau, se umple de sentimente de vinovatie infranandu-si niste porniri naturale, normale si sanatoase ajunge la maturitate plin de frustrari, fara sa stie care e sursa.

Ma uit la bunicii copiilor mei, la reactiile lor si realizez ca nu este decat in puterea noastra sa schimbam asta. Si daca voi aveti alt fel de bunici, apai bravo voua, numai ca voi sunteti exceptia nu regula.

Cat despre sex, mai vorbim, ca imi place tema :). Voua?