E greu sa scrii despre oamenii care iti plac. Oamenii catre care te uiti nu numai cu admiratie, insa si un pic de teama, amestecata cu multa emotie. 

Eh, eu am o asemenea persoana in lumea mea. Persoana pe care de cand o cunosc nu a facut altceva decat sa scoata ce a fost mai bun din mine. O cheama simplu, frumos si melodios: Sabina.
Pe Sabina o stiu de vreo trei ani si jumatate si am parca senzatia ca o stiu de o viata.  Ne-am cunoscut online, prin intermediul blogurilor. In mod firesc si natural, dupa o perioada de timp, virtualul s-a mutat in realitate odata cu o expozitie, unde, imi amintesc si acum, m-am dus cu o maaaare emotie. M-am stresat rau de tot ce cadou sa ii duc si in cele din urma am ales o varianta inedita de cadou: i-am dus un pui de orhidee de la orhideea mea preferata. Si asa s-a ancorat prietenia noastra si in realitate. Cu un pui de orhidee. 
Datorita ei am prins curajul de a lua camera in mana si de a face ceea ce inima imi spunea de mult. Fotografie. Datorita ei mi-am redescoperit o parte din mine, pe care o credeam pierduta. E incredibil ce pot face unii oameni, cata influenta si cum pot schimba lucrurile, printr-o simpla discutie, o vorba, o atingere. 
Dincolo de ceea ce face, de muzica pe care o compune, de fotografiile ei, care sunt poezie pura, Sabina este unul din acei oameni „one in a million”. Care dau totul si se pun pe ultimul plan. Care au mereu un gand bun. Care vad mereu partea frumoasa din tine. Care prefera sa ajute in loc sa intoarca spatele. Pentru care nu s-a inventat inca „nu pot”, „nu stiu”, „nu vreau”. Care prin doua-trei cuvinte sunt in stare sa iti ridice moralul sky high. Si care, fara sa ti-o ceara vreodata vor exact acelasi lucru si de la tine. Si e greu sa fii prieten cu asemenea persoana. E al naibii de greu, dar incredibil de frumos. Iar recompensele sunt pe masura, pentru ca ai certitudinea, ca o asemenea persoana va fi mereu acolo pentru tine, oricand vei avea nevoie.
O iubesc pe Sabina, o iubesc pentru combinatia unica de extreme din ea. Complexitate vs simplitate, maturitate vs inocenta. Este un ocean de extreme, dar mai presus de toate este poate cel mai fidel si loial om pe care l-am cunoscut vreodata. 
Online-ul are suflet, iar sufletul acesta are un nume: Sabina Ulubeanu. Cititi-o, ascultati-i muzica dar mai ales, priviti-i fotografiile. Poezie pura. Stiu, ma repet. Dar nu ma pot abtine. Multumesc Sabina, pentru ca m-ai ales sa iti fiu si eu, prietena. 
Credit foto: Sabina Ulubeanu