Cum iti poti petrece cateva ore ca „intre fete”, tu si cu fiica ta, si experienta sa fie in acelasi timp si antrenanta si distractiva dar, mai ales, educativa?

Ei bine, eu si Rebecca am reusit sa facem toate astea, luni de dimineata, cand am raspuns provocarii Orange de a testa cea mai noua aplicatie a lor, Orange Explorer, la Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa. Nu am stiut initial la ce sa ma astept, doar stiam ca avem de-a face cu animale preistorice si tehnologie de ultima ora. Destul de ciudata alaturarea, nu? Ei bine, a fost fun all the way si va explic imediat de ce.

Aplicatia aceasta, Orange Explorer poate fi descarcata foarte usor din App Store, pentru posesorii de Iphone sau din Google Play pentru posesorii de telefoane Android. Cu telefonul si aplicatia astfel descarcata, dati fuga repede la Grigore Antipa, unde chiar la intrare aveti parte de prima surpriza. In dreptul mastodontului urias, se afla un patrat alb ciudat, care pare sa nu exprime nimic. Surpriza apare atunci cand plasati telefonul in dreptul patratului, il scanati cu ajutorul aplicatiei, iar mamutul prinde viata! Nu ma credeti? Iata dovezile :)

A doua surpriza o aveti in foaierul principal al muzeului, unde, in acelasi mod eye catching, datorita ingeniozitatii celor care au dezvoltat aceasta aplicatie de Augmented Reality (pentru ca, dragii mei, asa se numeste aceasta tehnologie super faina) prinde viata si cel mai faimos exponat al muzeului, Deinotherium gigantissimum, singurul schelet intact din aceasta specie descoperit pana la aceasta ora in lume. Iata cateva poze si cu simpaticul precursor al elefantului. Zic simpatic, pentru ca in ciuda dimensiunilor sale gigantice, el era un pasnic si inofensiv ierbivor.

Dupa cum puteti vedea ne-am jucat cu animalele preistorice, le-am pus sa se plimbe pe ecranul telefonului, inainte si inapoi, le-am studiat in amanunt, dupa care am avut parte si de un tur complet al muzeului, insotiti in permanenta de un ghid care a oferit niste informatii foarte interesante.

Aplicatia are in acest moment doua mari puncte de atractie. Unul este cel despre care v-am vorbit, in timp ce al doilea face parte dintr-un program mai mare, pe care il puteti gasi pe Orange Nelimiteaza-te, Graffitti. Mi-am propus sa fac si eu un tur al statiilor de metrou unde sunt patratele de Augmented Reality si sa le scanez cu Orange Explorer, sa vad ce surprize imi sunt dezvaluite pe telefon. Pana atunci va invit si pe voi sa va jucati cu aplicatia, si de ce nu, daca sunteti fani graffitti si aveti si talent,  sa va inscrieti si voi la concursul organizat de Orange. Mai multe detalii legate de concurs aveti aici.

In the mean time, dati o fuga la Antipa, merita din toate punctele de vedere. Si nu uitati sa va faceti macar o poza cu „micile” creaturi preistorice.

Multumesc Orange pentru o dimineata mai mult decat placuta!