Am copil in clasa 1. Din fericire, pana acum se pare ca e multumita de invatatoare. Si mie imi place de ea, chiar daca e un pic mai de moda veche, insa are un calm in voce, care pe mine ma linisteste momentan si ma face sa cred ca am facut o alegere buna.

Pe de alta parte, nu prea am reusit, pentru ca nu ii sta in fire, sa o fac pe Rebecca sa imi povesteasca cum e la scoala, ce le spune invatatoarea, cum vorbeste cu ei si asa mai departe.

Mie toata povestea de mai jos mi-a bagat un cutit adanc in inima, ca mama de copil de scoala. Si ca da, una din cele mai mari necunoscute ale mele este ce face copilul meu la scoala. Si uneori ma apasa atat de mult, si ma sperie, si cu toate astea nu stiu de unde sa apuc spaima asta si ce Dumnezeului sa fac cu ea.

Pentru ca e indeajuns sa imi amintesc de invatatoarea pe care am avut-o eu, si sa ma apuce fiorii. Maria Cearapin o chema, nu o voi uita cat voi trai. La fel cum nu voi uita vreodata momentul cand am terminat clasa a patra si am avut revelatia ca femeia aia nu o sa ma mai terorizeze vreodata. Eu, copil cu 10 pe linie in toti astia patru ani de zile. I

Pe scurt, dupa cum a mai scris si Ada la ea pe blog, e vorba despre invatatoarea „Veronica”, care poate fi orice, numai omul pe mana caruia sa ne lasam copiii sa invete nu. In acest moment am inteles ca mama copilului respectiv este hartuita, ca viata lor s-a transformat intr-un cosmar, si ca aproape toata lumea, de la directorul scolii si pana la Inspectorat este de partea invatatoarei.

Aici aveti „opera” doamnei invatatoare si modul „constructiv” in care ea intelege sa educe copiii

Aici aveti povestea Germinei, blogger de ceva ani buni, pe care eu o cunosc virtual de tot atatea vreme si care are toata admiratia mea, al carei copil a avut nenorocul sa invete doi ani la aceasta „invatatoare”.

Si aici aveti materialul facut de Maria, in emisiunea ei. Material care are darul sa enerveze si mai tare prin raspunsurile celor care ar trebui sa ia o masura impotriva acestei femei. Si nu se va intampla nimic atata timp cat noi parintii vom sta cu mainile in san. Mama este in acest moment hartuita (alaturi de alte mame care au avut si ele curajul sa iasa in fata) din toate partile, inclusiv de ceilalti parinti ai colegilor copilului ei (ceea ce mie mi se pare de-a dreptul halucinant). Unul dintre copii, la cei sase ani ai lui a zis ca s-a gandit la sinucidere!

M-am saturat de „mastere” din astea pe mana carora ajung copiii. M-am saturat de plocoane, m-am saturat sa vad cum toata lumea tace, de teama sa nu cumva sa se razbune pe copil, cum toti sunt mana in mana, cum inca primeaza pilele si nu competentele. Si recunosc ca fac si eu chestia asta de multe ori. Tac. Si mai dau si plocon.